– گلبرگها و غنچه تازه: مفرح، مقوی، مسهل (اگر زیاد بخورند(1))، مسکن صفرا(1)، رقیق کننده بلغم
ضماد: نافع برای ورم مقعد (1)، رفع جوش، التیام زخمها (آبله)، خشک کردن زخمها، رفع خونریزی و رطوبات رحم، رفع زگیل، ناراحتی های پوستی، رویانییدن گوشت تازه بر زخمهای عمیق، تحلیل ورمهای گرم، شکستگی اعضاء
مالیدن: رفع سردرد گرم، چشم درد، گوش درد، تقویت دندان و لثه، ترمیم زخمهای دهان، رفع بد بویی عرق، قطع عرق (جزء داروهای گیرنده در درمان چشم درد و التهاب چشم)
غرغره: مقوی دل و دماغ
-بخور: درمان نزله گرم، عفونت بینی، بواسیر (پولیپ) بینی
-عصاره گل خشک شده: قابض (1)، رفع خونریزی سینه، قطع اخلاط خونی، رفع رطوبات معده، درمان یبوست، رفع خفقان گرم، رفع ضعف قلب، بند آوردن اسهال های گرم (جزء داروهای سرد مزاج برای علاج سوءمزاج قلب و خفقان گرم قلب)
– ضماد: خشک کردن رطوبتها (1)
– خوردن گل بن: قطع اخلاط خونی از سینه، قابض، بند آوردن اسهال
– خوردن زرود: بند آوردن خونریزی ازهرعضوی، قطع اسهال های سخت
خواص روغن: قابض، محلل، بازکننده مجاری، مسهل (1)
موضعی: رفع سردرد، تقویت دماغ، رفع بی خوابی، تسکین درد گوش، درد سر، درد دندان، رویانییدن گوشت بر زخمهای عمیق، خشک کردن رطوبات و چرکها، سوختگی آتش، رفع عرق
خوردن: مسهل مواد لزج، بند آوردن اسهالهای صفراوی، مسکن التهاب معده، زخم روده، دل درد، دل پیچه
تنقیه: درمان زخم روده ها(1)، دل درد و دل پیچه