گردو را توی آسياب بريزيد تا پودر شود، سپس پیاز را هم داخل آن ریخته تا همراه با گردو خرد شود. از تمام قسمتهاي مرغ غير از بال و گردن ميتوانيد استفاده كنيد. ترکیب گردو و پیاز را داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید با حرارت كم تفت خورده و هم بزنيد تا رنگ گردو کمی تيره شود، کمی زردچوبه و ادویه کاری اضافه کرده و باز هم کمی هم بزنید تا تفت بخورد. در این مرحله ۴ پيمانه آب بريزيد. بعد از جوش اومدن آب با حرارت ملايم ۲ تا ۳ ساعت نياز به پخت داره تا به روغن بيفته. بعد از یکی دو ساعت پخت تکه های مرغ را به خورشت اضافه کنید. همزمان رب انار و نمك و شكر رو هم اضافه كنيد. تنظيم ميزان رب انار و شكر بايد طوری باشه كه مزه ترش و شيرين بدهد. قبل از خاموش كردن اجاق حتماً خورش رو مزه كنيد و مزه ترش و شيرين رو تنظيم كنيد. هنر پخت فسنجون همين مزه است.
نکته: در صورتی که در اواسط پخت حس کردید آب خورشت کم شده است و احتنال ته گرفتن خوزشت وجود دارد و نیاز به اضافه کردن آب دارد، از تکه های یخ استفاده کنید.
نوش جان