چرا وايبر کند شد؟

بيش از يک ماه از اختلالات و کندي هاي ايجاد شده در شبکه پيام رسان وايبر مي گذرد و کاربران اين نرم افزار همچنان نسبت به ماه‌هاي قبل از سرعت کمتري برخوردارند.

صندلی خودرو

آمارهاي رسمي گوياي آن است که حداقل 20 ميليون مشترک موبايل کشور از گوشيهاي هوشمند استفاده مي‌کنند. بخش قابل توجهي از اين افراد نيز کاربر شبکه‌هاي ارتباطي موبايل محسوب مي‌شوند.
اگرچه تاکنون در آمارهاي رسمي هيچگاه به تفکيک به تعداد کاربران نرم افزارهاي ارتباطي اشاره نشده اما به هر حال بر اساس مشاهدات ميداني مشخص است که در ميان نرم افزارهاي ارتباطي موبايل وايبر در ايران استفاده بيشتري دارد.
با اين وجود طي يک ماه‌ گذشته و به ويژه در تعطيلات نوروز دسترسي به اين اپليکيشن با کندي‌ها و اختلالاتي همراه بود به گونه اي که در موارد متعدد ارسال فايل‌هاي تصويري از طريق اين شبکه به امري دشوار و گاه حتي غير ممکن تبديل شد. علاوه بر اين در زمينه‌ي ارسال متن هم گاهي اختلالات و سختي‌هاي متعددي بر سر راه کاربران اين شبکه ايجاد شده است به ‌طوري که در تعطيلات پايان هفته گذشته پيام‌هاي اين نرم‌افزار به‌طور کلي ارسال نشده يا با ساعت‌ها تاخير جابه‌جا مي‌شدند.
اما اين‌که چه دليلي باعث کندي اين شبکه در ايران شده موضوعي است که طي روزهاي گذشته مورد توجه رسانه‌ها و حتي مديران حوزه قرار گرفته است.
اين اختلالات که حالت عمومي داشته براي تمام کاربران فارغ از اينکه از اپراتورهاي موبايل يا ADSL و غيره سرويس مي‌گيرند وجود داشته و بر اين اساس نمي توان موضوع را به گردن اپراتورها يا شرکتهاي ارائه کننده اينترنت انداخت با اين حال تاکنون شرکت ارتباطات زيرساخت که متولي دولتي بخش زيرساختهاي ارتباطي کشور به حساب مي‌آيد نيز هيچ توضيحي در اين زمينه منتشر نکرده است.
اما با توجه به اين‌که حجم اين اختلالات پس از دعوت وزير ارتباطات به مجلس به شکل قابل توجهي افزايش يافت، گاهي اين تصور وجود داشت که ممکن است اين مساله به دليل برخي انتقادها از ارائه‌ي اينترنت پهن‌باند موبايل بدون تصويب پيوست فرهنگي رخ داده باشد. موضوعي که محمدرضا فرنقي‌زاد - مدير کل روابط عمومي وزارت ارتباطات - آن را تکذيب کرده و خاطر نشان مي‌کند که وزارت ارتباطات هيچ‌گونه محدوديتي براي فعاليت نرم‌افزارهاي موبايلي کشور در نظر نگرفته است.
حال با تمام اين تفاسير همچنان کندي‌هاي وايبر ادامه داشته و حتي اين مساله در نرم‌افزار‌هاي ديگري مانند اينستاگرام نيز مشاهده مي‌شود. حتي حجم اين اختلالات در وايبر به گونه‌اي بوده که طي هفته‌هاي گذشته بسياري از کاربران ايراني اين شبکه به تلگرام مهاجرت کرده‌اند.
در اين زمينه مدير عامل شرکت ارتباطات سيار توضيحات جالبي ارائه کرده و اين احتمال را داده است که اين مشکلات به دليل جابه‌جايي‌هاي مديريتي شرکت وايبر باشد.
وحيد صدوقي دراين باره معتقد است: با توجه به اين‌که اين اختلالات براي مشترکان تمام اپراتورها و شرکت‌هاي ارائه‌کننده ADSL و وايمکس و غيره وجود دارد، به نظر مي‌رسد يا از نظر زيرساختي در کشور مشکلي ايجاد شده يا در خود شرکت ارائه‌کننده سرويس اختلالي ايجاد شده است.
وي در اين باره مي گويد: اگر اين نرم‌افزار تنها در يکي از اپراتورها دچار مشکل مي‌شد اين احتمال وجود داشت که اپراتور مقصر باشد، اما اکنون در کل کشور اين اختلالات ايجاد شده و برهمين اساس مي‌توان اعلام کرد که اين موضوع به اپراتورها ارتباطي ندارد.
صدوقي در ادامه عنوان مي‌کند: براين اساس يا مشکل از سوي زيرساخت‌هاي کشور است يا شرکت وايبر دچار مشکلي شده است، اما تا آنجايي که من مي‌دانم بخشي از اين مشکلات پس از جابه‌جايي مديريت وايبر رخ داده است چرا که پس از سه سال، مدتي پيش مديريت وايبر عوض شده و تيم مديريتي قبلي به تلگرام رفتند که اکنون فکر مي‌کنم اين موضوع در اختلالات اخير بي‌تاثير نبوده و شايد مشکل به وجود آمده از طرف خود وايبر بوده است.
البته از اين که کاربران اين نرم‌افزار در خارج از مرزهاي ايران طي روزهاي گذشته مشکل خاص و حادي داشته‌اند اطلاعي در دست نيست اما به نظر مي‌رسد اختلالات و کندي‌ وايبر بيشتر به ايران مربوط مي‌شود که البته همان‌طور که اشاره شد تاکنون هيچ توضيحي درباره‌ي علت اين مساله ارائه نشده است.
نکته‌ي ديگر آنکه چندي پيش معاون وزير ارتباطات از لزوم قانون‌گذاري در خصوص شبکه‌هاي اجتماعي موبايل خبر داده و يادآور شده بود که سازمان تنظيم مقررات ارتباطات در نظر دارد در نيمه‌ي دوم امسال در اين حوزه قوانيني مصوب کند تا به واسطه‌ي فعاليت اين شبکه‌ها درآمد‌ها و طرح‌هاي تجاري اپراتورهاي موبايل در معرض خطر قرار نگرفته و با ضرر و زيان همراه نشود.
محمود واعظي - وزير ارتباطات - نيز در اين باره توضيح داده بود: به طور مشخص ما در وزارت ارتباطات فعلاً برنامه‌اي براي محدوديت فعاليت شبکه‌هاي اجتماعي موبايلي نداريم و قطعاً زماني اين موضوع را اعلام خواهيم کرد که جايگزين‌هاي مناسبي براي اين شبکه‌ها در داخل کشور ايجاد شده باشد. به همين منظور اکنون هيچ تصميمي براي محدود کردن شبکه‌هاي اجتماعي نداريم.
باتوجه به تمام اين تفاسير حال اين سئوال پيش مي آيد که در نهايت کنديهاي اخير وايبر از کجا سرچشمه مي گيرد؟ ازسوي ديگر در شرايطي که در داخل کشور تنها چند نمونه محدود از نرم‌افزارهاي ارتباطي موبايل ارائه شده که آنها هم هنوز به بلوغ کامل نرسيده‌اند بايد منتظر ماند و ديد آيا مسوولان امر اين‌بار تصميم جديدي براي فعاليت اين شبکه‌ها خواهد گرفت.نظر شما چيست؟!


منبع: ايسنا


مطلب قبلیجزئیات توقیف کشتی آمریکایی و واکنش پنتاگون + تصویر
مطلب بعدیجشنواره مرکبات در فرانسه +عکس
نظرات
نظر شما در مورد این مطلب چیست؟
ثبت دیدگاه