درباره
تماس
خانه
سلامت
بیماری ها و پیشگیری
پیشگیری اورژانسی از ایدز!
بازدید:
409
بیماری ها و پیشگیری
صادقی
پیشگیری بعد از مواجه با ایدز شامل مصرف 3-2 داروی ضدویروس اچآیوی است
پیشگیری بعد از مواجه، عبارت از اقداماتی است که فرد بلافاصله پس از مواجه با ویروس اچ آی وی آن را انجام میدهد تا خطر ابتلا به بیماری را کاهش دهد. این اقدامها شامل مصرف برخی داروها است که از تکثیر ویروس و منتشر شدن آن در بدن جلوگیری میکند. دکتر صفرینژاد با اشاره به این مساله گفت:«برای اینکه پیشگیری بعد از مواجه مؤثر واقع شود باید حتماً ظرف 72 ساعت پس از مواجه باشد چون در این مدت ویروس به اندازه کافی نمیتواند تکثیر یابد.»
وی در ادامه توضیح داد: «گاهی فرد به واسطه ماهیت شغلی در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارد مثلاً افرادی که بنا به ماهیت کارشان (مثل پرسنل بهداشتی درمانی) ممکن است به خاطر فرو رفتن سوزن آلوده به دست یا بریده شدن دست توسط چاقو و... در معرض ویروس اچآیوی قرار گیرند. در مواردی هم ممکن است فرد خارج از محل کار به واسطه رابطه جنسی، تجاوز جنسی توسط فرد آلوده، استفاده از سرنگهای مشترک جهت تزریق و... در معرض این ویروس قرار بگیرد.»
این استاد دانشگاه با تأکید مجدد بر اینکه پیشگیری بعد از مواجه باید حتماً ظرف 72 ساعت پس از مواجه باشد، گفت: «برای مؤثر بودن پیشگیری، فرد باید هرچه زودتر و حتماً ظرف 72 ساعت پس از مواجه درمانششروع شود. وقتی فرد در معرض احتمالی ویروس قرار گرفت، لازم است پس از شروع درمان، 6 هفته، 3 و 6 ماه پس از مواجه از نظر وجود ویروس اچآیوی در بدن چک شود.
پیشگیری بعد از مواجه شامل مصرف 3-2 داروی ضدویروس اچآیوی است که باید به مدت 28 روز مصرف شوند و این پزشک است که مشخص میکند چه نوع درمانی برای فرد شروع شود. درمان با توجه به چگونگی در معرض قرار گرفتن فرد با این ویروس تعیین میشود هرچند مصرف این داروها بدون خطر بوده ولی ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد عوارضی مثل تهوع شود.»به گفته این اورولوژیست اگر فردی که لازم است درمان پیشگیری پس از مواجه دریافت کند یک خانم باردار یا شیرده باشد در این شرایط هم خطر ابتلا برای مادر مطرح است و هم خطر ابتلا برای جنین، به خصوص اینکه انتقال ویروس به جنین در مرحله عفونت حاد بالاست. با این حال برای خانمهای باردار نیز داروهای مؤثر وجود دارند که توسط پزشک متخصص در این زمینه تجویز میشوند.
صفرینژاد در پایان عنوان کرد: «باید به خاطر داشته باشیم که پیشگیری بعد از مواجه برای موارد ناخواسته و غیر مترقبه است و فرد نمیتواند بدون کاندوم رابطه جنسی برقرار کند به امید اینکه از پیشگیری بعد از مواجه استفاده خواهد کرد. چون پیشگیری بعد از مواجه صددرصد مؤثر نیست، بنابراین فرد در مدت زمانی که تحت درمان است باید تمام احتیاطات لازم برای جلوگیری از ابتلا به ویروس اچآیوی را انجام دهد.»
منبع : salamaneh
مطلب قبلی
13 عادت روزمره که باعث پیری میشود
مطلب بعدی
مصرف شیر، پنیر و کلم بروکلی در هنگام قاعدگی به کاهش درد کمک می کند.
نظرات
نظر شما در مورد این مطلب چیست؟
ثبت
دیدگاه
پر کردن کلیه فیلدها الزامی میباشد
پر کردن کلیه فیلدها الزامی میباشد
پر کردن کلیه فیلدها الزامی میباشد
فرمت ایمیل صحیح نیست
مطالب مرتبط
علائم هشداردهنده ترکیدن آپاندیس
کارمندان بیشتر مراقب دیسک گردن باشند؛دیسک گردن بیماری شایع در میان کارمندان
5 راهکار دفع سنگ کلیه
۱۰ علامت حمله قلبی را بشناسید
پزشکان مشهور برای جلوگیری از سرطان خودشان چه میکنند؟!
ارتباط سکته مغزی و میگرن !
بهترین راه پیشگیری از پوکی استخوان
روش طبیعی پیشگیری از سرطان کبد
حقایقی جالب که بهتر است درباره سرطان بدانید
چند عادت نادرست که باید ترکشان کنید
اخبار
سیاسی
اقتصادی
اجتماعی
بین الملل
ورزشی
حوادث
گوناگون
سلامت
سرگرمی
فال و طالع بینی
مطالب طنز
معما و تست هوش
حکایت و داستان
ضرب المثل
بازی های محلی
تصاویر دیدنی
سبک زندگی
کار و زندگی
تناسب و زیبایی
دکوراسیون
موفقیت
مد و لباس
آشپزی
دسر و شیرینی
سفره آرایی
خانواده
آشپزی رژیمی
فناوری
سلامت
بیماری ها و پیشگیری
سلامت روان
سلامت دهان و دندان
تغذیه و سلامت
ورزش و سلامت
پوست،مو،زیبایی
سلامت خانواده
داروهای گیاهی و طب سنتی
مذهبی
مهدویت
پاسخ به شبهات
احادیث و روایات
ادعیه و زیارات
آموزه های اخلاقی
سیره معصومین(ع)
در محضر قرآن
ورزش
علم ورزش
کاریکاتور ورزشی
پوستر ورزشی