درباره
تماس
همه مطالب
خانه
سلامت
داروهای گیاهی و طب سنتی
بادرنجبويه و خواص درماني آن
بازدید:
1001
داروهای گیاهی و طب سنتی
maedeh
بادرنجبويه گياهي معطر، از خانواده نعناعيان و جزو گياهان پرطرفدار در شرق و غرب جهان است. از آمريکاي شمالي تا اروپا، از آسياي صغير تا هند و کشورهاي جنوب شرق آسيا، همگي به طور طبيعي و يا فرآوري شده به صورت قرص، پماد و قطره از اين گياه معجزه آسا استفاده ميکنند. تاريخ کشت اين گياه به 2 هزار سال پيش ميرسد و به دليل کثرت مصرف دمنوش آن در فرانسه به چاي فرانسه نيز شهرت يافته است. اما اين گياه بيشتر در جهان به مليسا (Melissa) معروف است يعني برگ زنبور عسل، چرا که اين گياه، به شدت مورد علاقه زنبورهاي عسل است.
کاربرد اصلي بادرنجبويه
بادرنجبويه در علاج همه بيماريهاي بلغمي و سوداوي مفيد است.مقوي همه اعضاي رئيسه: قلب، مغز و کبد است.
قلب و عروق، دستگاه تنفس
بادرنجبويه مفرح و تقويت کننده قلب، همچنين علاج خفقان (تپش قلب، اضطراب)است. بدل بادرنجبويه در تقويت قلب هم وزن آن ابريشم و يک سوم وزن آن پوست اترج سبز ذکر شده است. مفيد در غش (سنکوپ)، تصفيهکننده خون و کم کننده بخارات سوداويست. بادرنجبويه در رفع آسم و تنگي نفس موثر است و لعوق (داروي ليسيدني) برگ آن به همراه عسل و به صورت خوراکي در رفع تنگي نفس و سرفه مزمن مفيد است .
مغز و اعصاب
بادرنجبويه انسداد و گرفتگي رگهاي به وجود آمده در مغز را باز ميکند. تقويت کننده مغز، حافظه، ذکاوت و حواس است و براي رفع کابوس (خوابهاي آشفته) مفيد است. خوردن و بوييدن برگ بادرنجبويه باز کننده ذهن، دافع وسواس سوداوي، بازکننده سکتههاي مغزي و مقوي آن است. بوييدن آن خواب آور و خوردن آن هنگام ناشتا، بازکننده گرفتگيها(مصفا) است و براي وهم، وحشت، غم و حتي درد عشق سودمند است. براي مرضِ ماليخوليا مفيد است و حکماي هند، اين گياه ايراني را تا به حال براي ماليخوليا و غيره استعمال ميکنند .در کندي حواس ناشي از نقاهت امراض طولاني تجويز ميشود. در صُداعِ (سردرد) اشخاص حساس و سرگيجه (دوار) افرادي که مشغله فکري زياد دارند، در صورتي که سبب اين بيماريها زيادي خون نباشد، کارساز است . اسانس آن خاصيت ضدتشنج و آرام کننده، با اثر قاطع است. در سرگيجه، بي خوابي، احساس صداي مبهم در گوش، درد معده با منشأ عصبي و درمان ناراحتيهاي عصبي موثر است.
کبد، معده و دستگاه گوارش
بادرنجبويه کمک هضم است و تقويت کننده کبد و معده، ملطّف طعام غليظ وهاضم است. مصرف آن در درمان زخم رودهها و بواسير موثر است. بادرنجبويه رفع کننده سموم مطلقاً و براي مغص (دل پيچه) مفيد است. از اين گياه براي تهيه شربتي به نام او دومليس (eau de melisse) درفرانسه استفاده ميشود که براي سنگيني معده و مبارزه با انواع سنکوپ (غش) ميخورند . طبق نظر دانشمندان و نويسندگان به عنوان مقوي معده، بادشکن، تسهيل عمل هضم و معرق و در رفع دلپيچه ناشي از نفخ و اختلالات هضمي به کار ميرود.
دهان و دندان
بادرنجبويه در خوش بو کردن دهان موثر است و بوي بد دهان را از بين ميبرد . مضمضه آب يا جوشانده آن از فساد دندان جلوگيري ميکند و جويدن برگ آن براي از بين بردن بوي بدن دهان، از سُداب و ايرسا (نام دو گياه) موثرتر است.
پوست، مو و زخمهاي گوناگون
طِلاي (ضمادِ لطيف ترين بخش) آبِ بادرنجبويه براي نمله (نوعي بيماري پوستي) و نار فارسي (نوعي بيماري پوستي با دانههاي قرمز روي بدن) سودمند است. همچنين جهت رفع جرب سوداوي، آکله (خوره) و با نمک جهت خنازير (ورم غدد لنفاوي) و ضماد برگ تازه آن براي رفع ورمهاي چشم مفيد است . بادرنجبويه دارويِ کچلي سودايي است . بادرنجبويه پاک کننده زخمهاست. خوردن و ضمادِ برگ آن براي رفع گزيدگي عقرب، رتيل و سگهار مفيد است.
عضلات، مفاصل و استخوان
جوشانده ريشه بادرنجبويه به همراه گلاب در برطرف کردن ضربه و کوفتگي اطراف عضلات مفيد است و نيز براي از بين بردن ضعف عضلاني موثر است. بادرنجبويه براي تسکين دردهاي مفاصل به کار ميرود . مصرف بادرنجبويه در بيماريهاي استخوانهاي سُرين (انتهاي ران) و گُرده (استخوان ميان دو کتف) به همراه مصلحات مفيد است.
تب، سرماخوردگي و سکسکه
مصرف بادرنجبويه جهت دفع تب و لرز و طِلاي (ضمادِ لطيف ترين بخش) آب برگ يا جوشانده خشکِ آن در حمام براي سرماخوردگي، تب و لرز مفيد است . بادرنجبويه داروي سکسکه است.
زنان و زايمان
نشستن در جوشانده بادرنجبويه باعث باز شدن حيض ميشود و ريشه گياه تازه آن باعث سقط جنين ميشود. مصرف برگ آن در درمان اختناق رحم، طِلاي (ضمادِ لطيف ترين بخش) آن ورم پستان ناشي از بسته شدن شير را بر طرف ميکند .
مصلحات
در صورت عدم مصرف مصلحات، مضر استخوان سُرين (انتهاي ران) است و مصلح آن صمغ عربي و کندر است . گاهي استفاده مداوم از بادرنجبويه موجب سوزش ادرار ميشود و مصلح آن گشنيز است. همچنين آوردهاند که مضر کبد (شايد منظور کبد پر کاراست و در ديگر موارد مانند کبد چرب مفيد است) و در اين حالت مصلح آن ريباس است . از مواد موثره بادرنجبويه به همراه سنبلالطيب اثر درماني يکديگر را تشديد ميکنند .
منبع: /mardomsalari
مطلب قبلی
دلایل بروز نفخ معده + راه های درمان
مطلب بعدی
راهکارهای طب سنتی برای تقویت نیروی جنسی
نظرات
نظر شما در مورد این مطلب چیست؟
ثبت
دیدگاه
پر کردن کلیه فیلدها الزامی میباشد
پر کردن کلیه فیلدها الزامی میباشد
پر کردن کلیه فیلدها الزامی میباشد
فرمت ایمیل صحیح نیست
مطالب مرتبط
پاکسازی کبد؛ خانگی ،گیاهی و فوری
توصیه های سخت طب سنتی برای پسردار شدن
۵ گیاه دارویی جادویی برای درمان بی خوابی
خواص گیاه دارویی به لیمو
معجزه گل محمدی (گلسرخ) با خواص اعجاب آور
آویشن در طب سنتی
زیره سیاه و لاغری
ادویه هایی برای لاغری
خواص سیب سبز
سم زدایی از بدن را تجربه کنید
اخبار
سیاسی
اقتصادی
اجتماعی
بین الملل
ورزشی
حوادث
گوناگون
سلامت
فناوری
موبایل
تبلت
لپ تاپ
کامپیوتر
نرم افزار
گجت
هوش مصنوعی
اینترنت و شبکه
تحول دیجیتال
گیمینگ
سبک زندگی
کار و زندگی
تناسب و زیبایی
دکوراسیون
موفقیت
مد و لباس
آشپزی
دسر و شیرینی
سفره آرایی
خانواده
آشپزی رژیمی
سلامت
بیماری ها و پیشگیری
سلامت روان
سلامت دهان و دندان
تغذیه و سلامت
ورزش و سلامت
پوست،مو،زیبایی
سلامت خانواده
داروهای گیاهی و طب سنتی
مذهبی
مهدویت
پاسخ به شبهات
احادیث و روایات
ادعیه و زیارات
آموزه های اخلاقی
سیره معصومین(ع)
در محضر قرآن
سرگرمی
فال و طالع بینی
مطالب طنز
معما و تست هوش
حکایت و داستان
ضرب المثل
بازی های محلی
تصاویر دیدنی