برای شروع ابتدا قارچها رو شسته و خشک کنید. سپس قارچها رو خرد کنید و داخل یک تابه بریزید و با حرارت زیاد تفت بدید تا آب قارچ کشیده بشه. سپس حرارت شعله رو خاموش کنید و تا هنوز قارچ داغه و از حرارت نیفتاده، سیر رنده شده رو به عصاره سبزیجات بهش اضافه و مخلوط کنید. در ادامه کره رو داخل یک تابه دیگه بریزید و روی حرارت قرار بذارید. سپس مقدار خیلی کی روغن مایع به کره اضافه کنید تا که در زمان تفت دادن کره نسوزه.
سپس آرد رو به مخلوط کره و روغن مایع اضافه کنید و روی حرارت ملایم کمی هم بزنید تا آرد کمی تفت بخوره و بوی خامی آرد گرفته بشه. در ادامه شیر رو به آرد اضافه کنید و مواد رو هم بزنید. زمانی که مواد کمی به غلظت رسید، سپس قارچ رو اضافه کنید و مواد رو هم بزنید. کمی بعد شعله رو خاموش کنید و خامه رو اضافه کنید و هم بزنید و در ادامه فلفل سیاه و سس خردل رو هم اضافه کنید و مواد رو هم بزنید. برای تهیه سس قارچ با خامه برای سیب زمینی به دلخواه میتونید از نصف پیاز هم استفاده کنید. برای استفاده از پیاز، ابتدا یک پیاز متوسط رو به صورت نگینی ریز خرد کنید و زمانی که کره و روغن رو داخل تابه ریختید، پیاز رو هم اضافه کنید و وقتی کمی سبک شد، آرد رو هم اضافه کنید و سپس بقیه موارد رو اضافه کنید.
نکته: از این سس قارچ همچنین برای روی استیک هم میتونید استفاده کنید که خیلی خیلی خوشمزه میشه.
نکته: توجه داشته باشید به دلیل اینکه عصاره خودش نمک داره، نمک اضافه نکنید و در پایان سس رو تست کنید و اگه نیاز به نمک داشت، اضافه کنید.
نوش جان