درباره
تماس
همه مطالب
خانه
سلامت
سلامت خانواده
خروپف های نگران کننده در کودکان
بازدید:
208
سلامت خانواده
صادقی
خروپف شبیه تمام صداهای دیگر توسط ارتعاشاتی ایجاد میشود که ذراتی را در هوا جهت ایجاد امواج صوتی ایجاد میکنند. به عنوان مثال، هنگامیکه ما صحبت میکنیم، تارهای صوتی ما جهت تشکیل صدا ارتعاش پیدا میکنند.
گرچه وقتی صحبت از خروپف می شود، همه یاد پیرزن یا پیرمردی می افتند ولی به طور میانگین حدود ۱۲ درصد از کودکان، اغلب شب ها خروپف می کنند؛ در حالی که حدود ۵ درصد با مشکل آپنه رو به رو هستند.
خر و پف به صورت مقطعی در همه کودکان دیده می شود، اما از هر 10 کودک یکی دچار خر و پف دائم می شود. تقریبا از هر 10 مراجعه به پزشک، یکی به خر و پف کودک مربوط است.
خر و پف زمانی اتفاق می افتد که ماهیچه های مجاری تنفسی در حال استراحت باشند و عبور هوا آنها را بلرزاند. همچنین وجود لوزه در کودکان می تواند به ایجاد این حالت کمک کند.
در اکثر مواقع، خر و پف کودکان مسئله مهمی نیست و بر اثر عواملی مانند خوابیدن به صورت طاق باز ، سرماخوردگی یا چاقی به وجود می آید.اما حدود 2 تا 3 درصد از کودکانی که خر و پف می کنند دچار بیماری جدی ای به نام آپنه انسدادی خواب هستند . بر اثر انسداد مجاری هوا در این کودکان، ورود هوا به ریه ها و خروج آن با مشکل روبرو می شود و تنفس کودک برای چند ثانیه قطع می شود.
آپنه در دوران طفولیت یک مشکل جدی است و می تواند بر رشد و سلامت قلبی عروقی کودک تأثیر منفی بگذارد. اما چگونه می توان فهمید که مشکل خروپف کودک نیاز به درمان دارد؟
کودکانی که دچار این بیماری هستند با صدای بلند خر و پف می کنند، به سختی نفس می کشند و سپس به مدت چند ثانیه ساکت می مانند. این وقفه چند ثانیه ای سطح اکسیژن خون را پایین آورده و اعضای حیاتی بدن مانند قلب و مغز را تحت تاثیر قرار می دهد.
حالت قرار گرفتن بدن کودک هنگام خواب نیز می تواند نشانه ابتلا به آپنه باشد، چون بعضی حالت های غیرعادی نفس کشیدن را برای او آسان تر می کنند، مثلا وقتی سر کودک از لبه تخت آویزان باشد.
موارد زیادی از آپنه خواب در کودکانی که شب ادراری دارند، گزارش شده است. اخیرا طی تحقیقی مشخص شد، ۴۲درصد از گروه کودکانی که تحت درمان آپنه خواب قرار داشتند، دچار مشکل شب ادراری بودند و پس از مداوا شدن، ۶درصد آنان بهبود چشمگیری پیدا کردند.
بیش فعالی و بی توجهی در مدرسه:مشکل کودکانی که اغلب دچار آپنه خواب می شوند،گاه با ADHD اشتباه گرفته می شود. معاینه دقیق پزشک، صحبت کردن درباره خروپف با کودکان و … در برخی موارد نیاز کودکان به مصرف داروهای ADHD را برطرف می کند.
آنچه نگران کننده است عدم تشخیص به موقع این بیماری است، به طوری که بسیاری از کودکان مدت ها به آپنه مبتلا هستند ولی بیماریشان تشخیص داده نمی شود. البته پزشکان می گویند در صورت تشخیص به موقع این بیماری کاملا قابل درمان است.
پزشکان با اشاره به اینکه آپنه کودکان بر lQ و یادگیری آنها تاثیر می گذارد، بر لزوم تشخیص به موقع آن تاکید می کنند. به گفته آنها مشکلات رفتاری، هوش کمتر، و حافظه ضعیف جزو پیامدهای آپنه کودکان هستند. در پژوهشی که اخیرا بر 11000 کودک انگلیسی صورت گرفت معلوم شد که مشکلاتی مانند بیش فعالی در کودکان مبتلا به آپنه بیشتر از سایر کودکان دیده می شود. پزشکان دلیل این امر را عدم قدرت تمرکز کافی در کودکان مبتلا به آپنه می دانند.
منبع: بیتوته
مطلب قبلی
رشد قد از چه سنی و چرا متوقف می شود؟
مطلب بعدی
مجردی مرگ که نیست!
نظرات
نظر شما در مورد این مطلب چیست؟
ثبت
دیدگاه
پر کردن کلیه فیلدها الزامی میباشد
پر کردن کلیه فیلدها الزامی میباشد
پر کردن کلیه فیلدها الزامی میباشد
فرمت ایمیل صحیح نیست
مطالب مرتبط
4 جمله مثبت و تاثیرگذار در تربیت کودک
چگونه کودکانی با شخصیت تربیت کنیم؟
چگونه کودکی با ادب تربیت کنیم؟
بهترین گیاهان برای تصفیه هوای خانه
علائمی که نشان میدهد مردی هیچوقت مال شما نخواهد شد
مذاکره هسته ای سخت تر است یا مذاکره زناشویی؟
راه هایی برای شاد بودن در خانه
9 دلیل خستگی خانم ها ی خانه دار
چرا کودکان باید از عینک آفتابی استفاده کنند
آب سیب موثرترین راه درمان کم آبی کودکان
اخبار
سیاسی
اقتصادی
اجتماعی
بین الملل
ورزشی
حوادث
گوناگون
سلامت
فناوری
موبایل
تبلت
لپ تاپ
کامپیوتر
نرم افزار
گجت
هوش مصنوعی
اینترنت و شبکه
تحول دیجیتال
گیمینگ
سبک زندگی
کار و زندگی
تناسب و زیبایی
دکوراسیون
موفقیت
مد و لباس
آشپزی
دسر و شیرینی
سفره آرایی
خانواده
آشپزی رژیمی
سلامت
بیماری ها و پیشگیری
سلامت روان
سلامت دهان و دندان
تغذیه و سلامت
ورزش و سلامت
پوست،مو،زیبایی
سلامت خانواده
داروهای گیاهی و طب سنتی
مذهبی
مهدویت
پاسخ به شبهات
احادیث و روایات
ادعیه و زیارات
آموزه های اخلاقی
سیره معصومین(ع)
در محضر قرآن
سرگرمی
فال و طالع بینی
مطالب طنز
معما و تست هوش
حکایت و داستان
ضرب المثل
بازی های محلی
تصاویر دیدنی