ورود عربستان به جنگ زمینی در یمن «هزینه سنگینی» برای ریاض به همراه دارد

عربستان اگر وارد یک جنگ زمینی با یمن شود،‌ در واقع وارد یک باتلاقی می شود خروج از آن هزینه بسیار سنگینی خواهد داشت،‌ زیرا در یمن معروف است به این که هیچ ارتش عربی و خارجی وارد یمن نشده مگر این که ‌با شکست روبرو شده است.

صندلی خودرو

گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، عربستان از بامداد ششم فروردین، پس از شکست تمام طرح‌ها و سیاست‌هایش در یمن، به گزینه نظامی روی آورد و مناطق مختلف یمن را آماج حملات هوایی خود قرار داد، برخی کشورهایی که از نظر اقتصادی به کمک‌های عربستان نیازمند هستند، با عربستان در تجاوزات آشکار به یمن همراه شده‌اند.
بحرین، قطر، کویت، امارات، مغرب، سودان، اردن و مصر از جمله کشورهایی هستند که در جنگ علیه یمن به عربستان پیوسته‌اند. این در حالی است که پاکستان نیز از آمادگی خود برای مشارکت در این جنگ خبر داده و ترکیه نیز اعلام کرده که در حال بررسی شرکت در عملیات نظامی موسوم به طوفان قاطع است.
از آغاز تجاوز عربستان به یمن صدها نفر از شهروندان یمنی که بین آنها شمار زیادی زن و کودک دیده می‌شوند، به شهادت رسیده یا زخمی شده‌اند.
در این رابطه یک سازمان حقوقی نیز اعلام کرده که بر اساس آمارهای اولیه تاکنون 857 تن از آغاز حملات عربستان به یمن به شهادت رسیده و 1214 تن نیز زخمی شدند.
این در حالی است که هزاران شهروند یمنی نیز بدلیل حملات بی وقفه ائتلاف عربی به سرکردگی سعودی و تخریب منازلشان آواره شدند.
گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم در خصوص دلایل و اهداف عربستان از دست زدن به ماجراجویی پرهزینه و خطرناک در یمن و سرنوشت آن با آقای "حسن هانی زاده" کارشناس مسائل بین الملل به گفت‌وگو نشسته است که مشروح آن از نظر کاربران محترم می‌گذرد:


تسنیم : اهداف عربستان از جنگ علیه یمن را چگونه ارزیابی می کنید؟

هانی زاده : عربستان پس از انقلاب مردم یمن، همه چیز را در یمن از دست داده است و به همین سبب این جنگ را به راه انداخته است تا همچنان سلطه خود را بر این کشور ادامه داده و دولتی در این کشور فعالیت کند که کاملا به ریاض وابسته باشد، عربستان هرگز نمی خواهد یمن خارج از سلطه اش باشد، از سوی دیگر عبدربه منصور هادی به دلیل این که استعفا داده و مشروعیت خود را از دست داده اند، مورد قبول ملت یمن نیست، اما از آنجایی که وی وابسته به عربستان است، این کشور تلاش می کند که عبدربه منصور هادی را به عنوان رئیس جمهور بر ملت یمن تحمیل کند که این مساله مورد اختلاف یمنی ها با عربستان و حتی شورای همکاری خلیج فارس است.

آیا احتمال ورود جنگ زمینی از سوی عربستان و متحدانش علیه یمن وجود دارد؟

هانی زاده : تنها نتیجه حملات هوایی عربستان، تخریب زیر ساخت ها و اماکن مسکونی و کشتار بیگناهان است و عربستان به هیچ یک از اهداف خود نرسیده و نخواهد رسید، از سوی دیگر، عربستان سعودی اگر وارد یک جنگ زمینی با یمن شود،‌ در واقع وارد یک باتلاقی شده است که خروج از آن برای عربستان هزینه بسیار سنگینی خواهد داشت،‌از آنجایی که یمن معروف است به این که هیچ ارتش عربی و خارجی وارد یمن نشده مگر این که ‌با شکست روبرو شده است.
تجربه جنگ هشت ساله یمن از سال 1962 تا سال 1970 میلادی که طی آن هزاران نفر کشته و زخمی شدند،‌باید درس بزرگی برای مصر و عربستان باشد که در آن زمان مصر به تنهایی،‌27 هزار کشته در طول هشت سال جنگ داخلی یمن متحمل شد و عربستان هم هزینه های سنگینی در آن زمان متحمل شد. بنابراین ورود عربستان به یمن منجر به یک جنگ فرسایشی خواهد شد که پیامدهای سنگینی برای سعودی ها خواهد داشت.


دلایل مشارکت برخی کشورهای عربی در جنگ عربستان علیه یمن چیست؟

هانی زاده : همراهی برخی کشورهای عربی به خاطر مسائل مالی و وابستگی آنها به کمک های مالی عربستان است،‌ممکن است مصر و اردن نیروهایی به صورت نمادین به یمن اعزام کنند تا در واقع حمله عربستان را مشروع جلوه دهند.
لشکرکشی عربی علیه ملت یمن نشان می دهد که ساختار سیاسی جهان عرب، به هم خورده است و این کشورها به جای مبارزه با رژیم صهیونیستی، با ملت یمن مقابله می کنند، در واقع جنگنده های رژیم صهیونیستی در کنار هواپیماهای سعودی در بمباران مردم یمن شرکت می کنند.
همکاری تنگاتنگ نظامی میان عربستان و رژیم صهیونیستی برای سرکوب ملت یمن وجود دارد.تراژدی دردناک در منطقه این است که کشورهای عربی منطقه به جای کمک به ملت فلسطین و مقابله با رژیم صهیونیستی،‌علیه یک کشور عربی یعنی یمن متحد می شوند تا اجازه ندهند ملت یمن بدون دخالت بیگانگان، ساختار قدرت خود را سازماندهی کنند.


تلاش برای مشروعیت بخشی دینی به جنگ علیه ملت یمن از سوی وهابیون را چگونه ارزیابی می کنید؟

هانی زاده : نگاه وهابی ها به جهان عرب و مسلمانان یک نگاه کاملا طایفه ای و از زاویه فرقه وهابیت است، وهابیون پیروان همه مذاهب اسلامی را کافر می دانند،‌از آنجایی که وهابیون به عنوان بازوی مذهبی رژیم آل سعود قلمداد می شوند، بنابراین بر اساس سیاست های رژیم آل سعود، فتوای خود را صادر می کنند که این گونه فتواها هیچ ارزش دینی ندارد و بیشتر جنبه سیاسی و بهره برداری ابزاری دارد، وهابیون، پیروان مکتب اهل بیت عصمت و طهارت(ع) را تکفیر می کنند، لذا رژیم آل سعود با استفاده از پشتوانه دینی و مذهبی وهابیون سعی می کنند به اهداف خود در منطقه دست یابند.

سرنوشت ماجراجویی عربستان در یمن و هدف آل سعود از تخریب زیر ساخت ها و تاسیسات حیاتی یمن را چگونه ارزیابی می کنید؟

هانی زاده : قطعا عربستان به اهداف خود از طریق این جنگ نخواهد رسید، در واقع هدف عربستان، تلاش برای تخریب زیر ساخت های یمن و وابسته کردن کامل ملت یمن از نظر اقتصادی است تا در آینده بتوانند از طریق کمک های مالی احتمالی،‌آنها را به خود وابسته کند، به همین دلیل در حال حاضر توجه رژیم آل سعود، ضربه زدن به زیر ساخت ها و تاسیسات اقتصادی و تضعیف بنیه اقتصادی یمن است.
به همین دلیل به نظر می رسد که اگر عربستان سعودی، به صورت زمینی وارد یمن شود، دیگر نخواهد توانست از باتلاق یمن خارج شود و هزینه‌های سنگینی متحمل خواهد شد.در حال حاضر عربستان به دنبال ضربه زدن اقتصادی و اجتماعی به یمن و تشکیل وابسته به خود است.


دلیل سکوت مدعیان دفاع از حقوق بشر در برابر جنایات آل سعود در یمن چیست؟

هانی زاده : متاسفانه جامعه جهانی و کشورهای اسلامی به استثنای جمهوری اسلامی ایران و عراق، در مقابل جنایات آل سعود سکوت اختیار کرده اند و این نشان می دهد که جامعه جهانی نگاه دوگانه ای نسبت به سیاست های جهان و منطقه دارد.
در واقع با توجه به این که یک جبهه عربی صهیونیستی علیه یمنی ها تشکیل شده است و سیاست های اسرائیل با سیاست های برخی کشورهای عربی به ویژه عربستان هماهنگ است. لذا به نظر می رسد هم رژیم صهیونیستی به لحاظ سیاسی و هم عربستان به لحاظ مالی تاثیر زیادی بر نهادهای بین المللی دارند و سعی می کنند که این نهادها را در برابر جنایاتی که هم رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین و هم عربستان علیه ملت یمن مرتکب می شوند، وادار به سکوت کنند و اکنون می بینیم که سازمان ملل متحد نقش پشتیبانی کننده در خصوص جنایات آل سعود ایفا می کند و این نشان می دهد که شورای امنیت در کنار آمریکا و رژیم عربستان تلاش می کند تا از شکل گیری یک دولت دموکراتیک و مردمی در یمن جلوگیری کند و دولتی وابسته به عربستان و آمریکا در این کشور روی کار آید.
انصار الله بخشی از ساختار اجتماعی یمن است


علت اتهام زنی به انصار الله و ادعای دنباله روی آنها از ایران و این اتهام مضهک که حوثی ها یمن را اشغال کرده اند چیست؟

هانی زاده : این اتهامات کاملا بی پایه و اساس است، زیرا حوثی ها جزئی از جامعه یمن هستند و ارتباطی با ایران ندارند، درست است که شیعه هستند اما به هر حال بخشی از مردم یمن هستند و این اتهام که آنها،‌یمن را اشغال کرده اند، ادعای بی اساسی است چگونه ممکن است ملتی کشور خود را اشغال کنند. حوثی ها در واقع جزئی از ساختار اجتماعی یمن هستند و این عربستان است که یمن را اشغال کرده است. در حالی که حوثی ها در کشور خود در حال دفاع از سرزمین خود هستند، بنابراین اتهاماتی مبنی بر اینکه حوثی ها، سیاست های ایران را دنبال می کنند فقط به خاطر توجیه جنایات خودشان است تا افکارعمومی را با این اتهامات بی اساس فریب دهند و از جنایات هولناک خود منحرف کنند.

آیا احتمال خیزش افکار عمومی علیه عربستان و دیگر متجاوزان به ملت یمن با وجود سانسور شدید خبری و جنگ روانی تبلیغاتی گسترده محور جنگ وجود دارد؟

هانی زاده : با توجه به شرایط ناپایدار در رژیم آل سعود و همچنین وجود اختلاف میان حاکمان سعودی و مردم عربستان طبیعی است که مردم این کشور در درازمدت علیه سیاست های آل سعود قیام خواهند کرد و این رژیم با یک بحران هویتی در داخل و در منطقه روبرو خواهد شد. ملت ها در واقع مسائل و بحران یمن را دنبال می کنند و از اینکه جنگنده های سعودی مردم بیگناه یمن را بمباران می کنند ، به شدت خشمگین شده اند، حتی در فلسطین هم مردم این سرزمین اشغالی از سیاست های جنگ طلبانه و تجاوزکارانه عربستان سعودی در یمن به خشم آمده و تظاهرات کرده اند که این تظاهرات ممکن است به اردن و کشورهای دیگر هم کشیده شود، بنابراین، رژیم عربستان در آینده با یک بحران سیاسی در داخل و خارج روبرو خواهد شد.

مواضع اتحادیه عرب در خصوص جنگ عربستان علیه یمن و سکوت در برابر جنگ های رژیم صهیونیستی علیه ملت های لبنان و فلسطین را چگونه ارزیابی می کنید؟

هانی زاده : با توجه به نفوذی که شورای همکاری خلیج فارس به سرکردگی عربستان در اتحادیه عرب دارد و 90 درصد بودجه آن را عربستان و برخی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس تامین می کنند،‌ بنابراین، اتحادیه عرب سیاست های سرکوبگرانه رژیم های مرتجع عرب به ویژه رژیم عربستان را تایید می کند.
اتحادیه عرب در حال حاضر به یک نهاد فلج و ناکارآمد و صرفا به ابزاری در خدمت سیاست های عربستان تبدیل شده است و تنها ناظر اقدامات جنایتکارانه هماهنگ عربستان و رژیم صهیونیستی علیه ملت یمن و ملت فلسطین است، اتحادیه عرب در جنایات صهیونیست ها و آل سعود شریک است.
آمریکا هم در جنایات آل سعود علیه ملت یمن شریک است، زیرا این جنگ با چراغ سبز و حمایت و همراهی آمریکا آغاز شده است و مقامات آمریکایی هم به صراحت بر حمایت لجبستیکی و اطلاعاتی از این جنگ نابرابر اعتراف کرده اند. عربستان بدون چراغ سبز آمریکا نمی توانست به یمن حمله کند و ما شاهد هستیم که آمریکایی ها سعی می کنند به عربستان کمک کنند تا مردم انقلابی یمن را سرکوب کند.



مطلب قبلیرایزنی‌ گروه‌های عراقی برای آغاز عملیات‌ در الانبار و موصل
مطلب بعدیشادی اوباما و همسرش در کاخ سفید
نظرات
نظر شما در مورد این مطلب چیست؟
ثبت دیدگاه