درباره
تماس
همه مطالب
خانه
سلامت
سلامت خانواده
سوالات جنسی کودکان را چگونه پاسخ دهیم؟
بازدید:
174
سلامت خانواده
صادقی
کودکان متناسب با سن و سال شان سوالات جنسی متفاوتی از پدر و مادر می پرسند و بیشترین دغدغه والدین چگونگی پاسخ دادن به این سوالات جنسی در سنین مختلف است.
مامان من از کجا اومدم؟» شنیدن این سؤال شاید کابوس خیلی از مادران باشد که نمیدانند چطور به این سوالات جنسی کودکان پاسخ بدهند. بچهها نه قدرت درک واقعیت را دارند و نه میتوان آنها را فریب داد. از طرف دیگر این سالها آنقدر دسترسی بچهها به اطلاعات زیاد شده که عملاً دادن جوابهای گمراهکننده به سوالات جنسی شان نمیتواند دردی را دوا کند. بنابراین چطور باید به سؤالات جنستی بچهها جواب بدهیم؟
کنجکاوی بچهها در زمینه این نوع مسائل از 3 تا 5 سالگی شروع میشود. بچهها در این سن قصد ندارند صرفاً درباره مسائل جنسیتی اطلاعات کسب کنند، آنها فقط کنجکاوند که بدانند چطوری به دنیا آمدهاند یا جنسیت بچهها چطوری مشخص میشود. بنابراین والدین باید به همان صورتی که به پرسشهای غیرجنسیتی کودک با دقت و صحیح پاسخ میدهند، به پرسشهای جنسیتیشان هم دقیق و صحیح جواب دهند و با گفتن: «حالا زوده که بفهمی» و «زشته، نپرس»، او را روی چنین موضوعهایی حساس نکنند.
در دوره پیش دبستانی بچهها نسبت به خصوصیات جسمانی خود آگاه میشوند و درباره تفاوتهای جسمی بین دختر و پسر کنجکاوند. به همین دلیل هم از هر فرصتی استفاده میکنند تا مثلاً در استخر، حمام، کنار دریا یا موقع تعویض لباس، به بدن دیگران نگاه کنند و تفاوت هایشان را با آنها درک کنند.
در همین سن و سال بچهها از شما میپرسند که «بچه از کجا میآید؟» در این سن، گفتن جواب «از شکم مادر» بیشتر بچهها را قانع میکند. اما اگر کودکتان اطلاعات بیشتری خواست، به او بگویید: «وقتی پدر و مادر میخواهند که بچهای داشته باشند، سلولی از بدن پدر به سلولی در بدن مادر میپیوندد و آن وقت رشد بچه شروع میشود. وقتی بچه به اندازه کافی بزرگ شد از شکم مادر بیرون میآید».
وقتی بچهها بویژه در سنین بالاتر درباره چگونگی جا گرفتن جنین در شکم مادرشان سؤال میکنند، جواب دادن سخت است. شما باید قدرت درک کودک را در نظر بگیرید و از گفتن جوابهای گمراه کننده و گیج کننده اجتناب کنید.
معمولاً بیشتر بچهها تا سنین دبستان با این پاسخها قانع میشوند. در سنین بالاتر در دوره دبستان، کنجکاویها به زندگی زناشویی، اعضای جنسی و ارتباط با جنس مخالف معطوف میشود. در این دوره میتوانید کتابهای علمی را به آنها معرفی کنید که درباره عمل جنسی صحبت نمیکنند بلکه درباره نحوه شکلگیری جنین اطلاعاتی را میدهند. در نزدیکیهای سن بلوغ، میتوانید حجم اطلاعات را کم کم افزایش داده و با معرفی کتاب هایی، به فرزندتان بگویید که جزئیات بیشتر را خودش تحقیق کند و بخواند.
منبع : ایران بانو
مطلب قبلی
با بد قلقی کودک تان اینگونه کنار بیایید
مطلب بعدی
آداب معاشرت های مهمی که کودک تان باید یاد بگیرد
نظرات
نظر شما در مورد این مطلب چیست؟
ثبت
دیدگاه
پر کردن کلیه فیلدها الزامی میباشد
پر کردن کلیه فیلدها الزامی میباشد
پر کردن کلیه فیلدها الزامی میباشد
فرمت ایمیل صحیح نیست
مطالب مرتبط
4 جمله مثبت و تاثیرگذار در تربیت کودک
چگونه کودکانی با شخصیت تربیت کنیم؟
چگونه کودکی با ادب تربیت کنیم؟
بهترین گیاهان برای تصفیه هوای خانه
علائمی که نشان میدهد مردی هیچوقت مال شما نخواهد شد
مذاکره هسته ای سخت تر است یا مذاکره زناشویی؟
راه هایی برای شاد بودن در خانه
9 دلیل خستگی خانم ها ی خانه دار
چرا کودکان باید از عینک آفتابی استفاده کنند
آب سیب موثرترین راه درمان کم آبی کودکان
اخبار
سیاسی
اقتصادی
اجتماعی
بین الملل
ورزشی
حوادث
گوناگون
سلامت
فناوری
موبایل
تبلت
لپ تاپ
کامپیوتر
نرم افزار
گجت
هوش مصنوعی
اینترنت و شبکه
تحول دیجیتال
گیمینگ
سبک زندگی
کار و زندگی
تناسب و زیبایی
دکوراسیون
موفقیت
مد و لباس
آشپزی
دسر و شیرینی
سفره آرایی
خانواده
آشپزی رژیمی
سلامت
بیماری ها و پیشگیری
سلامت روان
سلامت دهان و دندان
تغذیه و سلامت
ورزش و سلامت
پوست،مو،زیبایی
سلامت خانواده
داروهای گیاهی و طب سنتی
مذهبی
مهدویت
پاسخ به شبهات
احادیث و روایات
ادعیه و زیارات
آموزه های اخلاقی
سیره معصومین(ع)
در محضر قرآن
سرگرمی
فال و طالع بینی
مطالب طنز
معما و تست هوش
حکایت و داستان
ضرب المثل
بازی های محلی
تصاویر دیدنی