درباره
تماس
همه مطالب
خانه
سلامت
تغذیه و سلامت
با خواص شاتوت آشنا شوید!
بازدید:
412
تغذیه و سلامت
صادقی
شاتوت، با داشتن مواد مغذی مختلف بهعنوان یک میوه سلامت مطرح است.
شاتوت، با داشتن مواد مغذی مختلف بهعنوان یک میوه سلامت مطرح است.
شاتوت گونهای از توت است که اصل آن از ایران است. بین خانواده توت، درخت شاتوت از همه کوچکتر است . این درخت طول عمر طولانیای دارد و میتواند برای چند صد سال زنده بماند .
میوه شاتوت بزرگتر از توت سفید است و رنگ آن قرمز تیره یا ارغوانی و مزهاش ترش و شیرین و مطبوع است. شاتوت را میتوان به شکلهای متفاوتی به صورت خام، پخته و یا به صورت مربا مورد استفاه قرار داد.
وجود مواد مغذی بسیار و نقش همافزایی این مواد مغذی بر یکدیگر سبب شده است تا این میوه به عنوان منبعی خوب برای تامین نیاز روزانه به ریزمغذیهای گوناگون مورد توجه قرار گیرد.
محققان انجمن تغذیه آمریکا، شاتوت را در مقایسه با 40 نوع میوه تازه دیگر، به عنوان اولین میوه از نظر فعالیت آنتیاکسیدانی قرار دادهاند که دارای فیتوکمیکالهای قوی مانند آنتوسیانین است. آنتوسیانین رنگدانهای است که رنگ سیاه شاتوت از آن ناشی میشود.
شاتوت خواص مفیدی برای سلامت دارد، از جمله جلوگیری از عفونتهای دستگاه ادراری، سرطان، بیماریهای وابسته به سن و سکته مغزی.
شاتوتها، گوشتی و خوشمزه هستند و دارای کالری پایینی بوده (در هر 100 گرم، 43 کالری) و سرشار از خواص سلامتی برای بدن هستند.
این نوع توت حاوی منبع خوبی از ویتامین C و آنتیاکسیدان بالایی است.
مصرف غذاهای سرشار از ویتامین C مقاومت بدن را در برابر عوامل عفونتزا افزایش داده و التهاب را از بین برده و با رادیکالهای آزاد مضر برای بدن مبارزه میکنند.
شاتوتها حاوی مقدار مناسبی از ویتامین A و یتامین E هستند.
شاتوتها منبع خوبی از آهن هستند که بندرت در دیگر انواع توتها پیدا میشود.
این میوه همچنین سرشار از پتاسیم، منگنز و منیزیم است. پتاسیم بخش مهمی از سلول و مایعات بدن است که میزان ضربان قلب و فشار خون را کنترل میکند.
شاتوت دارای مقدار فراوانی ویتامین B کمپلکس از گروه ویتامینها و نیز ویتامین K است.
این نوع توت حاوی مقدار بسیار خوبی از ویتامین B6، نیاسین، ریبوفلاوین و اسیدفولیک است. این ویتامینها دارای وظایف مشترکی بوده و به بدن در سوخت و ساز کربوهیدراتها، پروتئینها و چربیها کمک میکنند.
منبع: ایران
مطلب قبلی
با مصرف این خوراکی آبریزش بینی را متوقف کنید!
مطلب بعدی
با این معجزه خاکشیر آشنا شوید
نظرات
نظر شما در مورد این مطلب چیست؟
ثبت
دیدگاه
پر کردن کلیه فیلدها الزامی میباشد
پر کردن کلیه فیلدها الزامی میباشد
پر کردن کلیه فیلدها الزامی میباشد
فرمت ایمیل صحیح نیست
مطالب مرتبط
گاردین: نوشیدن قهوه در صبحها میتواند خطر مرگ را کاهش دهد
آیا تفلون برای آشپزی روزمره بی خطر و سالم است؟
بادمجان را هرگز سرخ نکنید
کاکائو بخورید تا سالم بمانید!
۶ ماده غذایی مضر برای کلسترول خون بالا
اگر این مطالب را می دانستید، نوشابه نمی خوردید
مصرف کافئین؛ بایدها و نبایدها
مارگاریتای کاهو
خواص و موارد مصرف سبزی شوید
٨ ماده غذایی نشاط آور
اخبار
سیاسی
اقتصادی
اجتماعی
بین الملل
ورزشی
حوادث
گوناگون
سلامت
فناوری
موبایل
تبلت
لپ تاپ
کامپیوتر
نرم افزار
گجت
هوش مصنوعی
اینترنت و شبکه
تحول دیجیتال
گیمینگ
سبک زندگی
کار و زندگی
تناسب و زیبایی
دکوراسیون
موفقیت
مد و لباس
آشپزی
دسر و شیرینی
سفره آرایی
خانواده
آشپزی رژیمی
سلامت
بیماری ها و پیشگیری
سلامت روان
سلامت دهان و دندان
تغذیه و سلامت
ورزش و سلامت
پوست،مو،زیبایی
سلامت خانواده
داروهای گیاهی و طب سنتی
مذهبی
مهدویت
پاسخ به شبهات
احادیث و روایات
ادعیه و زیارات
آموزه های اخلاقی
سیره معصومین(ع)
در محضر قرآن
سرگرمی
فال و طالع بینی
مطالب طنز
معما و تست هوش
حکایت و داستان
ضرب المثل
بازی های محلی
تصاویر دیدنی