درباره
تماس
همه مطالب
خانه
اخبار
اجتماعی
پول دادن به گدایان، افراد نیازمند را به تکدیگری تشویق میکند
بازدید:
478
اجتماعی
مدیر سایت
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران، گفت: دادن پول به متکدیان، افراد نیازمند را به تکدیگری تشویق میکند.
حسن موسویچلک در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم در خصوص وضعیت تکدیگری در جامعه و راهکارهای داشتن شهری بدون متکدی، اظهار داشت: در مورد تکدیگری باید توجه کنیم که این موضوع بسیار پیچیده است اما یکی از عواملی که زمینه آن را در هر جامعهای فراهم میکند عمدتاً فقر است.
وی با اشاره به اینکه گهگاهی اخباری از افراد متکدی حرفهای میشنویم که اوضاع بسیار خوبی دارند، افزود: با شنیدن این اخبار تصور میکنیم همه آنها حرفهای هستند اما بسیاری از آنها نیز برای تامین معاش مجبور میشوند گدایی کنند.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران گفت: کاهش مسئولیت اجتماعی در جامعه دلیل دیگری در گسترش این موضوع است چراکه در گذشته مردم در هر محله از شهر و روستا به گونهای افراد نیازمند را مدیریت میکردند و نیاز آنها در همان مجموعه محلی برطرف میشد، از طرف دیگر در فرهنگ دینی ما نیز بر دستگیری از سائل را بگیریم اما روش آن نباید به صورت دادن پول مستقیم به متکدی باشد چراکه ممکن است افراد نیازمند را به این امر تشویق کند.
وی تصریح کرد: برای دستگیری از نیازمندان باید روشی را انتخاب کنیم که به این امر دامن نزند به طور مثال در شهر تبریز که معروف به شهر بیگدا است دو موسسه «نوبر» و «مستمندان» سالیان سال در این حوزه فعالیت میکنند و همین ساماندهی باعث شده است که کسی مستقیما به متکدیان پولی ندهد و افراد این راه را برای کسب درآمد انتخاب نکنند.
موسویچلک بیان کرد: البته در کلانشهری مانند تهران ساز و کار این موضع بسیار دشوارتر می شود از طرف دیگر برخی از این افراد از این طریق درآمدهای کلانی به دست میآورند که حاضر نیستند از آن دست بردارند و حتی خانوادگی به این کار اقدام میکنند و به قولی در برخی مناطق سرقفلی دارند اما باید با کمک مردم و استفاده از ظرفیت سازمانهای مردمنهاد و دستگاههای اجرایی ابتدا این افراد را شناسایی کرد و پس از جمعآوری و بررسی وضعیت آنها، ساماندهی را شروع کرد.
وی افزود: مردم ما بر اساس اعتقادات و باورهای خود بعضاً صدقهای را که کنار گذاشتهاند به افراد متکدی میدهند که مخالفت با آن برای آنها خوشایند نیست اما با جلب اعتماد عمومی میتوان این موضوع را ساماندهی کرد، نکته مهم دیگر که بسیار بر آن تاکید شده است، دستگیری از نیازمندان در بین دوستان و فامیل است که با رفع نیاز آنها زمینه برای اقدامات اینچنینی کمتر میشود.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران گفت: باید توجه کرد که موضوع تکدیگری یک موضوع جدی است و راهکار آن اقدام ضربتی در جمعآوری متکدیان نیست چراکه این نیازمندان از سوی سازمانهای حمایتی به میزان حداقلی در طول یک ماه حمایت میشوند که تکافوی حداقل هزینههای زندگی آنها را نیز نمیدهد لذا بهترین راهحل استفاده از ظرفیت نهادهای غیردولتی و مردم در شناسایی و معرفی متکدیان و ساماندهی کمک های نقدی مردمی برای نیازمندان است.
وی در پایان گفت: البته در مورد متکدیانی که تکدیگری یکی از اقدامات آنهاست که در پی آن ممکن است دست به کارهای پرخطر دیگر نیز بزنند برخورد جدی از سوی دستگاههای اجرایی لازم است.
مطلب قبلی
روایت "زیرمیزی" دادن یک نماینده اصفهانی
مطلب بعدی
افشای "گزارش سری" زلزله تهران برای شاه پس از ۵۹ سال
نظرات
نظر شما در مورد این مطلب چیست؟
ثبت
دیدگاه
پر کردن کلیه فیلدها الزامی میباشد
پر کردن کلیه فیلدها الزامی میباشد
پر کردن کلیه فیلدها الزامی میباشد
فرمت ایمیل صحیح نیست
مطالب مرتبط
مصائب بیمه ایران
شرایط جدید صدور گواهی نامه رانندگی
حقوق شهروندی چیست؟
بازتاب رونمایی از منشور حقوق شهروندی در خبرگزاریهای خارجی
متن منشور حقوق شهروندی منتشر شد
مسکن، بی مهر است
نقش دو نگاه افراطی و تفریطی در نابسامانی حجاب
ثبت نام ایرانیان در سایت همسریابی دوم در انگلیس
علت ازدحام و صف های طولانی در مراکز معاینه فنی
هشت سنت غلط ازدواج از نگاه رهبر انقلاب؛ازدواج را آسان کنید
اخبار
سیاسی
اقتصادی
اجتماعی
بین الملل
ورزشی
حوادث
گوناگون
سلامت
فناوری
موبایل
تبلت
لپ تاپ
کامپیوتر
نرم افزار
گجت
هوش مصنوعی
اینترنت و شبکه
تحول دیجیتال
گیمینگ
سبک زندگی
کار و زندگی
تناسب و زیبایی
دکوراسیون
موفقیت
مد و لباس
آشپزی
دسر و شیرینی
سفره آرایی
خانواده
آشپزی رژیمی
سلامت
بیماری ها و پیشگیری
سلامت روان
سلامت دهان و دندان
تغذیه و سلامت
ورزش و سلامت
پوست،مو،زیبایی
سلامت خانواده
داروهای گیاهی و طب سنتی
مذهبی
مهدویت
پاسخ به شبهات
احادیث و روایات
ادعیه و زیارات
آموزه های اخلاقی
سیره معصومین(ع)
در محضر قرآن
سرگرمی
فال و طالع بینی
مطالب طنز
معما و تست هوش
حکایت و داستان
ضرب المثل
بازی های محلی
تصاویر دیدنی