درباره
تماس
همه مطالب
خانه
سلامت
تغذیه و سلامت
توصیههای تخصصی برای حفظ سلامتی در ایام روزهداری
بازدید:
617
تغذیه و سلامت
صادقی
بسیاری از افراد بویژه نوجوانها و جوانها این است که افطارشان را با یک یا چند لیوان آب یخ و نوشابه باز میکنند؛ بزرگترها نیز تمایل به خوردن آش در ماه رمضان دارند. یک متخصص گوارش میگوید اینها از جمله عادتهای نادرست غذایی شایع میان عموم است که باعث پدید آمدن مشکلات جسمی در زمان روزهداری آنها میشود.
در چنین شرایطی فرد نهتنها خیلی زود سیر میشود و نمیتواند غذا بخورد بلکه دچار مشکلات گوارشی نیز خواهد شد. بنابراین بهترین توصیه این است که افراد با کمی آب ولرم، خرما، شیر یا فرنی افطار کنند و دور آب سرد و نوشابه یک خط قرمز بکشند. بد نیست بدانید نوشابههای گازدار یا آبمیوههای مصنوعی حاوی مادهای به نام سوربیتول هستند؛ قندی که جذب نمیشود و میتواند یکی از مهمترین عوامل ایجاد نفخ شکم باشد. البته خوشبختانه کم نیستند افرادی که افطارشان را با نان و پنیر و سبزی و گردو یا کره و مربا و عسل شروع میکنند. این نوع تغذیه بسیار خوب است.
درمانی برای یبوست
عارضهای که در ماه رمضان خیلی شاهد آن هستیم یبوست است. زمانی که فرد 18 ساعت گرسنه میماند حرکت رودهها مقداری کاهش پیدا میکند. همچنین مصرف نکردن مایعات هم روی این موضوع تاثیر میگذارد و زمینه بروز یبوست را فراهم میکند؛ بخصوص در هفته اول ماه رمضان که این مساله بیشتر خود را نشان میدهد. برای پیشگیری از یبوست، هنگام افطار و سحر نباید از خوردن سبزیجات مثلا سالاد همراه روغن زیتون و حتی پیاز خام غفلت شود، اما خوردن مواد چربی و قندی زیاد ممنوع است چون باعث بروز و تشدید یبوست میشود.
در واقع هر چند مواد قندی انرژی زیادی را تأمین میکنند ولی باعث یبوست هم میشوند که مصداق بارز آن خوردن زولبیا و بامیه و حلواست که عادت رایجی بین ما ایرانیها به حساب میآید. همچنین تخمه یکی از خوراکیهایی است که نفخ را بیشتر میکند پس توصیه میشود در ماه رمضان اصلا تخمه نخورید.
فاصله میان افطار و شام
از مهمترین پرسشهای روزهداران این است که آیا خوردن سحری ضرورت دارد؟ آیا باید بین زمان خوردن افطار و شام یک فاصله طولانی وجود داشته باشد؟ در پاسخ به سوال اول باید گفت که بله همه روزهداران باید موقع سحر بیدار شده و غذا و مایعات کافی مصرف کنند تا دچار عوارض گوارشی نشوند. از طرفی تا جایی که ممکن است بین افطار و شام نباید فاصله طولانی وجود داشته باشد چون وقتی شما شام را دیروقت میخورید دیگر اشتهایی ندارید که سحر از خواب بیدار شوید و بتوانید تغذیه مناسبی داشته باشید.
اصلاح یک باور اشتباه
سوپ ساده و شلهزرد نیمهگرم از جمله غذاهای خوب برای باز کردن روزه محسوب میشود، در حالی که آش رشته با توجه به کشک و حبوبات خیلی زیادی که دارد، غذای مناسبی نیست؛ چه برای افراد سالم و چه افرادی که بیماریهای گوارشی دارند چون باعث نفخ و ترش کردن خواهد شد.
منبع:jamejamonline
مطلب قبلی
غذاهایی که مناسب سحری نیستند
مطلب بعدی
غذاهای ویژه ماه رمضان از دیدگاه طب سنتی ایران
نظرات
نظر شما در مورد این مطلب چیست؟
ثبت
دیدگاه
پر کردن کلیه فیلدها الزامی میباشد
پر کردن کلیه فیلدها الزامی میباشد
پر کردن کلیه فیلدها الزامی میباشد
فرمت ایمیل صحیح نیست
مطالب مرتبط
گاردین: نوشیدن قهوه در صبحها میتواند خطر مرگ را کاهش دهد
آیا تفلون برای آشپزی روزمره بی خطر و سالم است؟
بادمجان را هرگز سرخ نکنید
کاکائو بخورید تا سالم بمانید!
۶ ماده غذایی مضر برای کلسترول خون بالا
اگر این مطالب را می دانستید، نوشابه نمی خوردید
مصرف کافئین؛ بایدها و نبایدها
مارگاریتای کاهو
خواص و موارد مصرف سبزی شوید
٨ ماده غذایی نشاط آور
اخبار
سیاسی
اقتصادی
اجتماعی
بین الملل
ورزشی
حوادث
گوناگون
سلامت
فناوری
موبایل
تبلت
لپ تاپ
کامپیوتر
نرم افزار
گجت
هوش مصنوعی
اینترنت و شبکه
تحول دیجیتال
گیمینگ
سبک زندگی
کار و زندگی
تناسب و زیبایی
دکوراسیون
موفقیت
مد و لباس
آشپزی
دسر و شیرینی
سفره آرایی
خانواده
آشپزی رژیمی
سلامت
بیماری ها و پیشگیری
سلامت روان
سلامت دهان و دندان
تغذیه و سلامت
ورزش و سلامت
پوست،مو،زیبایی
سلامت خانواده
داروهای گیاهی و طب سنتی
مذهبی
مهدویت
پاسخ به شبهات
احادیث و روایات
ادعیه و زیارات
آموزه های اخلاقی
سیره معصومین(ع)
در محضر قرآن
سرگرمی
فال و طالع بینی
مطالب طنز
معما و تست هوش
حکایت و داستان
ضرب المثل
بازی های محلی
تصاویر دیدنی