درباره
تماس
همه مطالب
خانه
اخبار
سلامت
بالاخره از ظروف یکبار مصرف استفاده کنیم یا نه؟
بازدید:
254
سلامت
صادقی
اصولا ظروف یكبار مصرف برای یك بار استفاده ساخته شدهاند زیرا در صورت تكرار شیارهای بسیار كوچكی كه قابل رویت هم نیستند در آنها به وجود میآید...
زمانی كه برای اولین بار ظروف یكبار مصرف وارد بازارها شدند، همه نفس راحتی كشیدند و به خود وعده زندگی سالمتر و البته راحتتری دادند. در حال حاضر سالهاست كه این ظروف حتی در نذریها و سفرههای ما جای خود را باز كردهاند و از زمانی كه نذری در سینیها و ظروف فلزی در بین مردم پخش میشد زمان زیادی گذشته است. كسانی كه حداقل یك وعده غذای خود را در ادارات و سازمانها میخورند از جمله كسانی هستند كه هر روز در معرض خطرات این ظروف قرار دارند، اما به راستی این صرفهجوییها در زمان و البته هزینه به چه بهایی انجام میشود؟ سلامتی مصرف كنندگان؟
استفاده مكرر و نادرست از این ظروف خطرات جدی به دنبال خواهد داشت. استفاده از ظروف پلی اتیلنی كه با علامت اختصاری (PE) و پروپیلنی(PP) و پلی استایرنی فومدار (EPS) و (HIPS) نشان دادهمیشوند و سفید رنگ هستند برای بسته بندی و نگهداری محصولات لبنی، روغن و سركه و مواد غذایی گرم و مرطوب بلامانع است اما برای نگهداری غذاهای داغ مثل آش و غیره مناسب نیستند. در ضمن ظروف پلی استایرنی شفاف (GPPS) برای نوشیدنیهای سرد ساخته میشوند و ریختن مواد داغ مثل چای در آنها خطرناك است. این در حالی است كه اغلب مردم از خطرات و موارد استفاده هر كدام از این ظرفها بیاطلاع هستند.
مراقب ظروف فاقد پروانه بهداشتی ساخت از وزارت بهداشت و درمان باشید
اصولا ظروف یكبار مصرف برای یك بار استفاده ساخته شدهاند زیرا در صورت تكرار شیارهای بسیار كوچكی كه قابل رویت هم نیستند در آنها به وجود میآید كه علاوه بر مستعد كردن شخص به عفونتهای دستگاه گوارش به علت آزاد كردن مولكولهای آلی و صنعتی به داخل آب یا غذا، انسان را در معرض انواع سرطان قرار میدهند. در فصل تابستان خیلیها از بطریهای یكبار مصرف آب برای تهیه آب خنك از طریق یخ بستن آب استفاده میكنند، وقتی یخ درون ظروف یكبار مصرف آب میشود از جداره بطری مواد سرطانزا به درون آب آزاد میشود. فلاسك یا قمقمه برای حفظ خنكی آب وسیلهای مناسبتر و مطمئنتر است. خطر استفاده از ظروف فاقد پروانه بهداشتی ساخت همیشه در كمین مصرفكنندگان است. با توجه به سبك و محكم بودن و فراوانی نایلون كه دلیل اصلی گرایش زیاد مردم به ظروف و به تبع آن تولید انبوهشان است، درصد قابل ملاحظهای از كارگاههای تولیدكننده این محصولات دارای مجوز مورد تایید نیستند و به شكل غیر قانونی از ضایعات بهرهبرداری کرده و بازیافت می کنند؛ بنابراین از ظروفی استفاده كنید كه دارای پروانه بهداشتی ساخت از وزارت بهداشت و درمان باشند.
یكی دیگر از موارد استفاده فراوان از ظروف یكبار مصرف بستهبندی آبهای معدنی در آنهاست. استفاده از بطریها آلودگی زیستمحیطی را تشدید میكند، بنابراین استفاده از آب لولهكشی شهری بسیار بهتر و مقرون به صرفهتر است. بازیافت و نكات بهداشتی زبالهها نیز مساله حائز اهمیتی است، بطریها و به طور كلی ظروف و بستهبندیهای پلاستیكی درصد بالایی از زبالهها تشكیل میدهند.
علی اکبر کمالی اردکانی، کارشناس مواد غذائی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو یزد
منبع : مجله زندگی ایده آل
مطلب قبلی
این داروها را از عطاری نخواهید
مطلب بعدی
نشانه هایی که می گویند غلظت خون دارید
نظرات
نظر شما در مورد این مطلب چیست؟
ثبت
دیدگاه
پر کردن کلیه فیلدها الزامی میباشد
پر کردن کلیه فیلدها الزامی میباشد
پر کردن کلیه فیلدها الزامی میباشد
فرمت ایمیل صحیح نیست
مطالب مرتبط
بازسازی ظروف تفلون؛ درست یا غلط؟
بیماری که در میان زیبارویان شایعتر است
زنان نیم ساعت بیشتر از مردان میخوابند
وای فای، قاتل خاموش!
آیا “کلسترول خوب” واقعا خوب است ؟
با سشوار خود می توانید ویروس ها را بکشید!
بهترین نوشیدنی برای سوزاندن چربی شکم
فواید هفتگانه هندوانه که شاید از آن بی خبر باشید
بهترین و بدترین نوشیدنی ها برای کودکان را بشناسید
کشف سمی کشنده داخل سماور و کتری
اخبار
سیاسی
اقتصادی
اجتماعی
بین الملل
ورزشی
حوادث
گوناگون
سلامت
فناوری
موبایل
تبلت
لپ تاپ
کامپیوتر
نرم افزار
گجت
هوش مصنوعی
اینترنت و شبکه
تحول دیجیتال
گیمینگ
سبک زندگی
کار و زندگی
تناسب و زیبایی
دکوراسیون
موفقیت
مد و لباس
آشپزی
دسر و شیرینی
سفره آرایی
خانواده
آشپزی رژیمی
سلامت
بیماری ها و پیشگیری
سلامت روان
سلامت دهان و دندان
تغذیه و سلامت
ورزش و سلامت
پوست،مو،زیبایی
سلامت خانواده
داروهای گیاهی و طب سنتی
مذهبی
مهدویت
پاسخ به شبهات
احادیث و روایات
ادعیه و زیارات
آموزه های اخلاقی
سیره معصومین(ع)
در محضر قرآن
سرگرمی
فال و طالع بینی
مطالب طنز
معما و تست هوش
حکایت و داستان
ضرب المثل
بازی های محلی
تصاویر دیدنی