راهكارهاي مفيد مقابله با استرس كه فكرش را هم نمي كنيد!

مريم سادات كاظمي:‌ استرس يكي از لازمه هاي پيشبرد زندگي است البته به شرط اينكه بيش از حد نباشد. افزايش ضربان قلب، احساس بيماري، اضطراب، تعريق زياد، اختلالات خواب، تحريك پذيري و... از جمله علائم استرس است كه در افراد مختلف با توجه به شرايط بروز مي كند. اما دليلي ندارد تا تسليم اين حالات شد بلكه مي توان با به كارگيري برخي اصول ساده به آرامش رسيد.

صندلی خودرو

مديريت استرس

اينكه به طور طبيعي استرس زيادي داريد يا شرايط مختلف خيلي زود شما را از كوره در مي برد، بايد بدانيد كه مي توانيد با استرس مقابله كنيد و آرامش و خوشحالي خود را بهبود بخشيد. علاوه بر روش هاي رفتار درماني استرس مانند ريلكسيشن، تكنيك هاي مديريت زمان، تعيين اولويت ها، فعاليت ورزشي و... مي توان راهكارهاي بسيار مؤثري را در كارهاي روزمره به كار برد كه شايد بعضي اوقات حتي تصور نشود مفيد هستند.

توصيه هاي ساده اما مؤثر مقابله با استرس



تمرين تصوير سازي و تخيل

تصوير سازي ذهني باعث كسب تمركز مجدد مي شود و واكنش آرامش بخشي سريعي را در پي دارد. براي اين منظور كافي است تا در وضعيتي كاملا راحت و در آرامش قرار بگيريد و صحنه اي مورد علاقه و دلنشين مانند ساحل دريا، منطقه اي رويايي، كنار افراد خانواده،‌ در حال بازي كردن با بچه ها و... را تصور كنيد.

گوش دادن به موسيقي

موسيقي تاثيرات آرام بخشي دارد و در مغز جريان هورموني ضداسترس ايجاد مي كند. موسيقي صرف نظر از نوع و محل گوش دادن آن ضربان قلب را كند مي كند، فشار خون را پايين مي آورد و سطح استرس را كاهش مي دهد. حتي مي توانيد خود آواز بخوانيد يا در صورت تمايل موسيقي بنوازيد.

خنديدن

خنده عامل آرامش نيست بلكه هيجاني است كه انرژي مثبت را مديريت مي كند. اين حالت خوشايند باعث رهايي از ناراحتي و غلبه بر هيجانات منفي مي شود. مي توانيد هر روز مدت كوتاهي را به تمرين خنديدن اختصاص دهيد. اگر هم قادر به خنديدن معمول نبوديد از فيلم هاي كمدي كمك بگيريد. خنده حالت مسري دارد و اين تمرين همراه با دوستان يا اعضاي خانواده انجام دهيد.

خاموش كردن رايانه و تلفن همراه

حتي چند دقيقه هم كه شده در طول روز از تلفن همراه، رايانه و تبلت خود فاصله بگيريد. ثابت شده است كه استفاده بدموقع از ايميل مي تواند باعث افزايش استرس، حالت افسردگي و آشفتگي خواب شود به خصوص زماني كه راجع به مسائل شغلي باشد. همچنين درگيري مداوم با تلفن همراه نيز آرامش را به هم مي زند. هر روز مدتي از اين وسايل دوري كنيد. يك ساعت پيش از خوابيدن نيز حتما با كنار گذاشتن آنها به آرامش برسيد.

تمرين تنفس عميق

تمرينات نفس كشيدن عميق با رساندن اكسيژن بيشتر به بدن بسيار آرام بخش هستند. در موارد بروز استرس، از شكم نفس عميقي بكشيد، آن را 3 ثانيه نگه داريد و سپس به تدريج همه هوا بيرون برانيد. اين تمرين را سه بار انجام دهيد تا از تاثير آرام بخشي آن بهره ببريد.

مثبت انديشي

سعي كنيد همواره جنبه مثبت و خوب هر مسئله اي را ببينيد. اگر شيريني كه امروز پختيد خراب شد خود را سرزنش نكنيد زيرا براي دفعه بعد نكات مفيدي را آموخته ايد. اگر به اتوبوس نرسيديد مي توانيد از اين فرصت براي كمي پياده روي استفاده كنيد. اگر هر روز به اتفاقات مختلفي كه برايمان مي افتد توجه كنيم، مي بينيم كه بسياري از آنها به جاي اينكه استرس زا باشند مي توانند حاوي نقاط مثبتي باشند.

10 دقيقه پياده روي

هر فردي مي تواند روزانه 10 دقيقه وقت براي پياده روي پيدا كند. اين زمان به كنار گذاشتن افكار منفي ذهن و نگراني ها كمك كند. بهتر است اين گردش در پارك يا فضاي سبز باشد تا به اين ترتيب جنبه هاي زيباي طبيعت نظر شما را جلب كند. اين كار در كسب آرامش بسيار مؤثر خواهد بود.

انجام كارهاي مورد علاقه

خود را در ميان كارهاي يكنواخت روزمره رها نكنيد. مدتي را براي انجام كارهاي مورد علاقه و دل خواسته هاي خود در نظر بگيريد. اين كارها مي تواند هر نوع فعاليتي از ورزش، امور هنري يا روابط اجتماعي را شامل شود.

انجام فعاليت هاي دستي

كارهاي دستي در تسكين اضطراب و نگراني بسيار مفيد هستند. چنين فعاليت هايي آرام بخش و محرك هستند. خياطي، مجسمه سازي، نقاشي و تمركز شما را روي اين كار متمركز مي كند، رضايت را به همراه دارد و افكار ناراحت كننده را دور مي كند.

لبخند زدن و مهرباني

لبخند بزنيد و با ديگران سازگار باشيد. روابط مطلوب با اطرافيان و گشاده رو بودن در افزايش اعتماد به نفس مؤثر است كه مي تواند استرس، اضطراب و خلقيات منفي را دور كند. لبخند زدن نيز مانند خنديدن مسري است.

منبع: قدس آنلاین


مطلب قبلیشکلات تلخ و فواید پنهان آن!
مطلب بعدیخواص فوق العاده گوشت بوقلمون
نظرات
نظر شما در مورد این مطلب چیست؟
ثبت دیدگاه