درباره
تماس
خانه
ورزش
علم ورزش
مشکلات آلودگی هوا برای ورزشکاران چیست؟
بازدید:
1155
علم ورزش
مدیر سایت
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: توصیه میشود ورزشکاران در معرض آلودگی هوا قرار نگیرند.
محسن قنبرزاده اظهار کرد: مشکلی که وجود دارد، در هوای آلوده قطر حبابچههای ریوی بین 2.5 تا 2.7 میکرون است؛ یعنی به طور میکروسکوپی ذرات آلوده وارد حبابچههای بدن و جریان خون میشوند. در هوای آلوده و در خوشبینانهترین حالت ذرات دیاکسیدکربن وارد ریهها، جریان خون، عضلهها و سیستم مغزی میشود و میتواند عملکرد ورزشکاران را پایین بیاورد و سوخت و سازی که در بدن یک ورزشکار باید رخ بدهد، بسیار پایین میآید چرا که باید اکسیژن لازم در بدن موجود باشد تا این سوخت و ساز بوجود بیاید.
وی ادامه داد: هیچ ورزشی در هوای آلوده به ورزشکاران توصیه نمیشود اما سه راه را پیشنهاد میکنیم؛ یکی اینکه ما میتوانیم در سالنهایی که سیستم تهویه آنها مطبوع است و ورود مستقیم هوا به داخل سالن کم است، ورزش کنیم. دوم، انجام ورزشهای استخری است چرا که تا حدودی درصد آلودگی آنها قابل کنترل است و رطوبت موجود در استخرها مانع ورود ذرات آلوده هوا میشود. حالت سوم این است که در شهرهایی که آلودگی زیاد است، ورزشکاران به مناطق مرتفع بروند و ورزش کنند، چرا که ذرات آلوده هوا در این مناطق کمتر هستند و شرایط برای ورزش کردن فراهم است.
مدرس دانشگاه شهید چمران اهواز درباره مشکلاتی که بعد از ورزش کردن در هوای آلوده بوجود میآید، گفت: مشکلات تنفسی که در هوای آلوده به وجود میآید، حالتهای رنگ پریدگی، کمبود اکسیژن، تهوع و سرگیجه هستند. مخصوصا این مشکلات و آسیبها در گروه کودکان بیشتر بروز میکند، چرا که اندامها بسیار ضعیف هستند و ذرات میتواند اثر تخریبی روی بدن ورزشکار داشته باشد. حالت کماشتهایی یکی دیگر از مواردی است که در اثر این آلودگیها بوجود میآید. در کل از نظر سلامتی توصیه میشود وقتی درصد آلودگی هوا از حد مجاز بیشتر است حتما از ماسک استفاده شود و برای ورزشکاران نیز، در کل ورزش کردن در این شرایط توصیه نمیشود.
وی افزود: توصیه میشود که ورزشکاران خیلی در معرض شرایط آلودگی قرار نگیرند و اگر در شرایط خاص به ورزش پرداختند پس از پایان ورزش، حتما استهمام انجام دهند. این راهکار درمان قاطع نیست اما به فرد برای جلوگیری از بروز مشکلات کمک میکند.
قنبرزاده در پایان درباره زمانبندیهای مناسب برای ورزش کردن در این شرایط آب و هوایی، عنوان کرد: زمان بستگی جدی با جریان هوا و سنگینی آن دارد. وقتی که هوا سنگین یا به اصلاح حالت وارونه پیدا میکند، ذرات هوا و جابهجایی به خوبی انجام نخواهد شد که منجر به آلودگی بیش از حد مجاز هوا میشود. در این زمانها طبیعتا ورزش کردن توصیه نمیشود و باشگاههای ورزشی یا تیمهای ورزشی نباید در این شرایط به ورزش پردازند و یا برنامه تمرینیشان را حداقل در فضای باز متمرکز نکنند و میتوانند برنامه ورزشیشان را به یک سالن ببرند یا در صورت امکان در استخرها یا در مناطق مرتفع ورزش کنند اما اگر در حالتهای عادی زمان مناسب برای ورزش را بخواهیم بدانیم، اصولا در شبانهروز اندازهگیریهای آلودگی متفاوت است و در ساعات بعدازظهر و شب درصد آلودگی بالا میباشد. در بعضی مواقع از سال که این آلودگیها زیاد است بایستی تمرینات را به ساعات اولیه روز بیاوریم.
منبع:isna.ir
مطلب قبلی
مواد غذایی لازم برای پرورش اندام
مطلب بعدی
باورهای اشتباه در پرورش اندام
نظرات
نظر شما در مورد این مطلب چیست؟
ثبت
دیدگاه
پر کردن کلیه فیلدها الزامی میباشد
پر کردن کلیه فیلدها الزامی میباشد
پر کردن کلیه فیلدها الزامی میباشد
فرمت ایمیل صحیح نیست
مطالب مرتبط
راهنمای خرید کفش مناسب پیاده روی و دویدن
هفت ورزشی که بیشتر کالری میسوزانند
باورهای اشتباه در پرورش اندام
ورزش در چه زمانی از روز باعث لاغری میشود؟
فواید شگفت انگیز پیاده روی بعد از شام
پس از ورزش از خوردن این مواد غذایی پرهیز کنید!
معيارهاي پيادهروي ايدهآل
در طول ورزش چه مقدار باید عرق کنیم؟
چرا دویدن فقط برای ورزشکاران نیست
زیبایی اندام به قیمت تخریب استخوان!
اخبار
سیاسی
اقتصادی
اجتماعی
بین الملل
ورزشی
حوادث
گوناگون
سلامت
سرگرمی
فال و طالع بینی
مطالب طنز
معما و تست هوش
حکایت و داستان
ضرب المثل
بازی های محلی
تصاویر دیدنی
سبک زندگی
کار و زندگی
تناسب و زیبایی
دکوراسیون
موفقیت
مد و لباس
آشپزی
دسر و شیرینی
سفره آرایی
خانواده
آشپزی رژیمی
فناوری
سلامت
بیماری ها و پیشگیری
سلامت روان
سلامت دهان و دندان
تغذیه و سلامت
ورزش و سلامت
پوست،مو،زیبایی
سلامت خانواده
داروهای گیاهی و طب سنتی
مذهبی
مهدویت
پاسخ به شبهات
احادیث و روایات
ادعیه و زیارات
آموزه های اخلاقی
سیره معصومین(ع)
در محضر قرآن
ورزش
علم ورزش
کاریکاتور ورزشی
پوستر ورزشی