اختلال در یادگیری با خوراکی‌های چرب و شیرین

بسیاری از والدین تصور می کنند با خوراندن حجم زیادی از موادغذایی و خوراکی های چرب و شیرین به فراگیری فرزندان خود کمک می کنند، اما کارشناسان تغذیه معتقدند فراگیری مطالب درسی نیازی به دریافت کالری بیشتر ندارد و این رویه علاوه بر مختل کردن یادگیری، منجر به بروز چاقی می شود.
بازسازی ظروف تفلون

امروزه با تغییر شیوه زندگی نسبت به دهه های گذشته و همچنین کوچک شدن خانواده ها و کاهش تعداد فرزندان، توجه والدین به فرزندان بیشتر شده است و بخشی از این توجه با افزایش حساسیت نسبت به رژیم غذایی آنها و عمدتا در قالب دادن خوراکی های بیشتر تجلی می یابد.
به گفته کارشناسان تغذیه، این رویکرد والدین نه تنها کمکی به افزایش یادگیری فرزندان نمی کند، بلکه می تواند روند فراگیری آنها را مختل کرده و سبب بروز چاقی در آنها شود به این صورت که در بسیاری از موارد موادغذایی که به فرزندان داده می شود، از گروه چربی ها و شیرینی ها هستند که جزو موادغذایی مختل کننده فراگیری به شمار می روند.


باور های غلط در تغذیه

این یک باور غلط است که برای فراگیری بهتر باید کالری بیشتری مصرف شود این درحالی است که والدین با این روش و به ظاهر محبت کردن به فرزندان خود، آنها را چاق تر کرده و توانایی آنها در جامعه را به شدت کاهش می دهند.
اگر زندگی فرزندان خود را از دوران کودکی با یک رژیم غذایی سالم پیش ببریم و الگوی صحیحی از تغذیه را به آنها آموزش دهیم، با مشکلات ناشی از چاقی در سنین بالاتر مواجه نخواهیم بود. بنابراین باید سنگ بنای تغذیه سالم را از همان دوران کودکی برای فرزندان خود بگذاریم و آنها را به مصرف یک رژیم غذایی متعادل تشویق کنیم.
تغذیه متعادل برای دانش آموزان را شامل خوردن صبحانه ای کامل است و یک صبحانه کامل باید دارای گروه های غذایی متعدد به ویژه موادغذایی از گروه نان و غلات و پروتئین ها باشد.
چنین صبحانه ای، قندخون پایدارتری در ساعات اولیه صبح برای دانش آموزان ایجاد می کند و همین مساله می تواند به فراگیری آنها بسیار کمک کند.


خوراکی های چرب و شیرین مختل کننده فراگیری

مصرف خوراکی های چرب و شیرین مانند انواع کیک ها در وعده صبحانه، سبب بالارفتن سریع سطح قندخون می شود و بدن با ترشح انسولین با این میزان زیاد قندخون مقابله می کند بنابراین در ساعات بعدی دانش آموز با افت قند مواجه می شود.
در چنین حالتی علاوه بر مختل شدن فراگیری دروس، به دلیل بروز گرسنگی شدید، دانش آموزان به سمت خوردن بیشتر می روند که این روند افزایش وزن آنها را شدت بیشتری می بخشد.
یک رژیم غذایی مناسب، رژیمی است که شامل سه وعده اصلی (صبحانه، ناهار و شام) و دو میان وعده (میان وعده صبحانه تا نهار و عصرانه) باشد.
هرم غذایی، الگویی مناسب برای تغذیه را در اختیار ما می گذارد که بر اساس آن باید از هر کدام یک از گروه های پنجگانه غذایی یعنی نان و غلات، پروتئین ها، میوه و سبزی ها، لبنیات و کربوهیدرات ها در وعده های غذایی روزانه به میزان مشخصی مصرف کنیم.
این میزان نسبت به جنس و وزن افراد متفاوت است که متخصصان تغذیه می توانند میزان آن را برای هر فرد تعیین کنند اما به طور کلی با توجه به شکل هرم غذایی و قرار گرفتن گروه موادغذایی چرب و شیرین در راس آن متوجه می شویم که باید کمترین میزان مصرف آنها را در رژیم غذایی روزانه خود داشته باشیم.


منبع: ایرنا

صندلی خودرو
مطلب قبلینوشیدنی معجزه آسا جهت سم زدایی ریه ها
مطلب بعدیآیا شیر موز چاق کننده است؟
نظرات
نظر شما در مورد این مطلب چیست؟
ثبت دیدگاه