برای تهیه خورش به آلو با مرغ در ابتدای کار به را می شوییم و پوست آن را کاملا جدا کرده، سپس به صورت خلالی یا مربعی درشت خرد می کنیم. توجه داشته باشید به دلیل بافت نرم به آن را به صورت ریز خرد نکنید، زیرا درون خورش له می شود.
حالا یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار داده و مقداری روغن مایع به آن اضافه می کنیم. در ادامه به را درون تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا کمی سرخ شود، سپس پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم.
در ادامه مقداری روغن مایع به قابلمه اضافه کرده و بلافاصله پیاز را می افزاییم، سپس تفت می می دهیم تا پیاز سبک و شیشه ای شود. حالا مقداری زردچوبه به قابلمه اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا بوی خامی زردچوبه از بین برود.
حالا سینه و ران مرغ را درون قابلمه قرار داده و تفت می دهیم تا دو طرف آن ها طلایی و سرخ شود. پس از سرخ شدن سینه و ران مرغ کمی رب گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه می کنیم، سپس به تفت دادن ادامه می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود.
در این مرحله به های سرخ شده را به قابلمه اضافه کرده و پس از تفت دادن به اندازه ای که روی مواد را بگیرد آب اضافه می کنیم، سپس چوب دارچین را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به قابلمه اضافه کرده و درب قابلمه را می بندیم.
حالا پس از ۱۰ دقیقه آلو ها را شسته و به قابلمه اضافه می کنیم، سپس اجازه می دهیم خورش به مدت ۱ ساعت روی حرارت بماند تا جا بیفتد. پس از گذشت این مدت زمانی که خورش جا افتاد قابلمه را از روی حرارت بر می داریم.
در نهایت خورش را درون ظرف مورد نظرمان می ریزیم، سپس به همراه پلو زعفرانی سرو می کنیم.
توجه داشته باشید بسته به ذائقه خود می توانید ۱ پیمانه لپه را از قبل پخته و ۱۰ دقیقه آخر پخت به خورش اضافه کنید.
نوش جان.