تهچین بادمجان



صندلی خودرو

مواد لازم:

برنج ۴ پیمانه
زرده تخم مرغ ۳ عدد
بادمجان ۴ عدد
پیاز ۱ عدد بزرگ
زعفران دم کرده ۳ قاشق غذاخوری
ماست ۱ لیوان
سینه مرغ (اختیاری) ۱ عدد
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی


طرز تهیه:

ابتدا بادمجان ها را پوست می گیریم، سپس به صورت حلقه ای خرد می کنیم. در ادامه مقداری نمک روی بادمجان ها می پاشیم و اجازه می دهیم به همین صورت به مدت ۳۰ دقیقه استراحت کنند.

در صورت استفاده از مرغ آن را به صورت نگینی متوسط خرد می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن اضافه می کنیم. در ادامه پیاز را به صورت ریز خرد می کنیم و چند دقیقه تفت می دهیم تا پیاز سبک و شیشه ای شود.

در این مرحله مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به پیاز اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا پیاز و ادویه ها یکدست شوند، سپس ۱ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده را به همراه مرغ خرد شده اضافه می کنیم و چند دقیقه تفت می دهیم تا یکدست شوند.

در این مرحله بادمجان ها را آبکشی می کنیم، سپس با یک دستمال تمیز خشک می کنیم. در ادامه بادمجان را سرخ می کنیم و کنار می گذاریم. حالا یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب جوش بیاید.

پس از اینکه آب جوش امد برنج خیسانده شده را به همراه ۱ قاشق چایخوری نمک و ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع به آب جوش اضافه می کنیم. پس از گذشت ۷ تا ۱۰ دقیقه که پخت اولیه برنج انجام شد، برنج را آبکشی می کنیم.

در این مرحله زرده تخم مرغ را به همراه ماست و کمی نمک، زعفران دم کرده و ۴ قاشق غذاخوری روغن مایع با هم ترکیب می کنیم تا کاملا یکدست شوند، سپس برنج آبکش شده را به مخلوط تخم مرغ اضافه می کنیم و به خوبی ترکیب می کنیم تا یکدست شوند.

حالا نصف مخلوط برنج را کف یک قابلمه نچسب از قبل چرب شده می ریزیم و با پشت قاشق کمی فشرده می کنیم، سپس مخلوط مرغ و بادمجان را به همراه کمی زرشک روی برنج می ریزیم. در ادامه برنج باقیمانده را روی مواد می ریزیم و باز فشرده می کنیم.

حالا درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم با حرارت بسیار ملایم دم بکشد. برای اینکه ته چین نسوزد حتما زیر قابلمه شعله پخش کن قرار می دهیم. حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت برای دم کشدن ته چین نیاز است.

سپس قابلمه را در دیس مورد نظر برگردانده و سرو میکنیم. برای تزیین می توانید از مخلوط زرشک و پیازداغ و خلال پسته و بادام به دلخواه استفاده کنید. 

نوش جان. 




مطلب قبلیتهچین مرغ قالبی
مطلب بعدیتهچین گوشت و بادمجان
نظرات
نظر شما در مورد این مطلب چیست؟
ثبت دیدگاه