غذای سنتی و پرطرفدار
▪️گوشت (چرخ شده): 400 گرم ▪️کلم برگ: 1 کیلوگرم ▪️لپه (پخته و آبکش شده): یک دوم پیمانه ▪️برنج (پخته و آبکش شده): 1 پیمانه ▪️سبزی دلمه (ساطوری شده): 1 پیمانه ▪️پیاز (نگینی خرد شده): 2 عدد ▪️سرکه قرمز: یک چهارم پیمانه ▪️شکر: سه چهارم پیمانه ▪️نمک، فلفل و زدرچوبه: به میزان لازم ▪️رب گوجه فرنگی: 5 ق س ▪️روغن مایع: به میزان لازم
🔸1- تابه ای را روی حرارت قرار داده و مقداری روغن داخل آن گرم کنید. سپس 1 عدد پیاز را درون آن کمی تفت دهید تا سبک و شیشه ای شود. بعد گوشت را به آن افزوده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کرده و بپزد. 🔸2- نمک، فلفل، زردچوبه و 2 قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی را به مواد افزوده و کمی دیگر تفت دهید. سپس یک دوم پیمانه آب به آن افزوده و با در بسته بگذارید تا روی حرارت ملایم بپزد و آب آن تبخیر شود. بعد کنار بگذارید تا خنک شود. 🔸3- لپه، برنج و سبزی دلمه (مخلوطی از تره، جعفری، نعنا، مرزه، گشنیز) را به مواد افزوده و مخلوط کنید. 🔸4- کلم برگ (که از قبل قسمت ریشه آن را خارج کرده اید) را به همراه 1 قاشق سوپخوری سرکه و مقداری نمک داخل قابلمه ای حاوی آب در حال جوش ریخته و روی حرارت ملایم بگذارید تا نیم پز شود. سپس آن را آبکش کرده و وقتی خنک شد، برگ برگ کنید. 🔸5- با استفاده از قاشقی مقداری از مواد را داخل برگ ها گذاشته و به دلخواه بپیچید. سپس از طرفی که آن ها را پیچیده اید، کف قابلمه ای بچینید (این کار را تکرار کنید تا مواد تمام شود). 🔸6- داخل تابه ای مقداری روغن گرم کرده و پیاز دیگر را درون آن تفت دهید تا سبک و شیشه ای شود. سپس بقیه رب گوجه فرنگی را به آن افزوده و تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود. بعد مقداری آب به آن اضافه کرده و بگذارید تا کمی بجوشد. بعد از روی حرارت بردارید (میزان سس آماده شده باید در حدی باشد که روی دلمه را بگیرد). 🔸7- سس آماده شده را روی دلمه بریزید و با حرارت ملایم بگذارید تا به غلظت بیفتد. سپس سرکه و شکر (از قبل داخل کاسه ای مخلوط شده) را به آن افزوده و به مدت 60 دقیقه بگذارید تا بپزد