ابتدا پیاز و سیر را پوست بگیرید و بشورید و با رنده ریز رنده کنید و در ظرفی بریزید و خوب با هم مخلوط کنید، بعد فلفل دلمه ای را تمیز بشورید و به ۴ قسمت برش بزنید. یک تکه از فلفل دلمه ای را با رنده ریز رنده کنید و روی پیاز و سیر بریزید و با هم ترکیب کنید، با سلیقه و دلخواه خودتان فلفل دلمه ای را از هر رنگ که خواستید یا ترکیبی از آنها انتخاب کنید. بعد ترکیب مواد را از توری رد کنید و آب اضافی آن را کامل بگیرید، حالا گوشت چرخ کرده را به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید و کمی ورز دهید تا بافت گوشت یکدست شود. بعد از آن نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، پودر تخم گیشنیز، زردچوبه، سماق و آرد سوخاری را به مواد اضافه کنید و خوب ورز دهید تا ادویهها کامل به خورد گوشت روند.
وقتی که بافت گوشت کمی قوام پیدا کرد، روی ظرف سلفون بکشید و به مدت ۳ ساعت در یخچال قرار دهید تا گوشت استراحت کند و عطر و طعم همه مواد با هم ترکیب شود. بعد از این زمان گوشت را از یخچال در بیاورید و روی یک کیسه فریزر که روی سطح صاف قرار دادهاید، گوشت را پهن و صاف کنید و با دست ضخامت همه قسمتها را یکسان کنید.
بعد یک لایه پیاز داغ که از قبل آماده کرده اید و یک لایه زرشک و با سلیقه و دلخواه خودتان یک لایه گردو یا پسته را روی گوشت بریزید و بعد با کمک کیسه فریزر آن را رول کنید. در یک تابه مقداری کره بریزید و روی حرارت نسبتا بالا قرار دهید تا کره ذوب شود بعد رولت گوشت را داخل آن سرخ کنید، رولت را بچرخانید تا تمام قسمتهای آن سرخ شود. این نکته را در نظر داشته باشید که اگر حرارت پائین باشد، گوشت آب میاندازد و سطح آن ترک میخورد و کلا شکل رولت به هم میریزد.
حالا یک پیاز را ریز خرد کنید و در یک ظرف دیگر مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید، وقتی روغن داغ شد پیاز را در آن بریزید و تفت دهید تا سبک شود. بعد کمی زردچوبه را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا پیازها طلایی رنگ شوند، سپس یک قاشق رب به آن اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رنگ رب باز شود و با همه مواد ترکیب شود. حالا نمک و فلفل سیاه را هم اضافه کنید و ۱ تا ۲ دقیقه تفت دهید تا عطر فلفل آزاد شود، بعد زرشک را اضافه کنید و کمی تفت دهید و همه مواد را با هم مخلوط کنید. در صورت دلخواه یک هویج را پوست بگیرید و بشورید و حلقهای خرد کنید و به مواد اضافه کنید و تفت دهید، بعد یک لیوان آب روی مواد بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا چند جوش بزند. سپس رولت سرخ شده را در ظرف قرار دهید و حرارت را کم کنید تقریبا یک ساعت و نیم زمان دهید تا خوب بپزد، بعد از اینکه رولت گوشت خوب جا افتاد، آن را از روی حرارت بردارید.
حالا رولت گوشت را در ظرف مناسب قرار دهید و برش بزنید سپس با چند برگ نعناع و شوید تزئین کنید و همراه با پلو زعفرانی و ماست و سالاد و انواع دورچین سرو کنید.
نوش جان