درباره
تماس
همه مطالب
خانه
سبک زندگی
آشپزی
5 غذای محلی ایران
بازدید:
856
آشپزی
صادقی
برترین ها: در این مطلب سریالی، انواع غذاهای ایران را برایتان انتخاب کرده ایم که تقریبا همه آنها برای شمال و استان های گیلان و مازندران هستند. برخی از آنها عالی هستند و اگر تاکنون درست نکرده اید، حتما یکبار امتحان کنید. بدون شک به دستورات غذایی ماهانه شما اضافه خواهند شد.
ترش تره
مواد لازم:
اسفناج، برگ چغندر، گشنیز، تره، جعفری، شوید (مقدار اسفناج ازهمه بیشتر باشد) ۱ کیلو برنج ۲ قاشق غذاخوری آب ۱ پیمانه آب غوره یا آب نارنج ۱ تا ۱/۵ لیوان نعنا وخالواش تازه ۱ پیمانه
سیر ۱ بوتهٔ کوچک نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه به دلخواه روغن ۱/۲ پیمانه تخم مرغ ۲ تا۳ عدد
طرز تهیه:
1. سبزی ها را پاک کنید و بشویید. پس از اینکه کمی آب آنها رفت، همه را خرد کنید، ولی لازم نیست خیلی ریز شود.
2. برنج را بشویید و مدت کمی خیس کنید. برنج و سبزی های خرد شده را در قابلمه ای با ظرفیت مناسب یا در ظرف سنتی گیلان به نام گمج بریزید و با یک پیمانه آب بپزید.
3. بعداز پختن سبزی، چاشنی این غذا یعنی آب غوره یا آب نارنج را اضافه کنید و صبر کنید تا کمی با هم بجوشند. اگر ترشی غذا کم بود، باز هم به آن چاشنی اضافه کنید تا به اندازه کافی و دلخواه ترش شود.
4. نعنا، خالواش وسیر پوست کنده را خرد کنید و در تابه ای همراه نمک، فلفل، دارچین وزردچوبه در روغن فراوان، کمی سرخ کنید. این مخلوط را به سبزی و برنج پخته اضافه کنید تا با هم بپزند.
5. تخم مرغ ها را درظرفی بشکنید و با چنگال کمی بزنید. سپس تخم مرغ ها را روی مخلوط سبزی ها و برنج بریزید.
6. زمانی که تخم مرغ ها پخت، خورش را هم بزنید وبه آن فلفل و دارچین بیفزایید. وقتی همه مواد خوب پخت وخورش به روغن افتاد، غذا آماده است.
نکته:
• به جای آب غوره و آب نارنج می توان از آب انار ترش هم استفاده کرد، ولی دراین صورت رنگ خورش تیره می شود.
• برای پوست کندن سیر کمی آن را در آب سرد بگذارید تا پوست آن به راحتی جدا شود و بعد با چاقو یا هر وسیله دیگری آن را خرد و له کنید.
• خالواش نوعی سبزی معطر و محلی است که باید در سفرهایتان از استان گیلان تهیه کنید.
• اگر از نعنا و خالواش خشک استفاده می کنید، کمی آنها را خیس کنید وبعد با سیر سرخ کنید
سیرابیج یا سیرواویج
مواد لازم:
تخم مرغ ۶عدد
روغن مایع (مخصوص سرخکردن) به مقدار لازم
زردچوبه (پودرشده) ۱قاشق چای خوری
نمک به مقدار لازم
پودر فلفل سیاه به مقدار لازم
روش تهیه:
1- برگ سیر را در مقداری روغن کمی تفت دهید تا نرم شود.
۲. زردچوبه را به برگ سیر بیفزایید و تفت دهید.
۳. تخممرغها را در ظرفی ریخته، با همزندستی بزنید تا یکدست شود. سپس نمک و فلفل را به آن بیفزایید و هم بزنید.
۴. تخم مرغهای زده شده را به برگ سیر بیفزایید و بگذارید کمی بسته شود.
۵. زمانی که تخممرغ تقریباً بسته شد، مواد را به آرامی با هم مخلوط کنید تا به طور یکنواخت سرخ شوند، سپس از روی حرارت بردارید و در ظرف مورد نظر بریزید.
هلی آش یا هل آش.
1. برای تهیه این آش ابتدا نخود و لوبیا را می پزند. سپس آب آن را بیشتر کرده و سبزی و برنج را داخل آن می ریزند.
2. بعد از آن که کمی پخته شد، بر حسب سلیقه شخصی کمی کدو به آن اضافه می کنند. پس از آن گوجه سبز (هلی) و کمی شکر داخل آن می ریزند. بعد از اینکه آش جا افتاد، به آن پیاز داغ اضافه می کنند.
کدو ترشک
مواد لازم:
کدو یک کیلوگرم
گوجه فرنگی رنده شده نیم کیلوگرم
پیاز دو عدد
انار دانه شده یا زرشک دو قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
آب نارنج یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
ابتدا پیاز را خلالی خرد کرده و در تابه تفت می دهیم، کدوها را حلقه حلقه کرده به پیاز اضافه می کنیم کمی که کدوها پخته شد گوجه فرنگی را به همراه نمک، فلفل و انار یا زرشک به مواد می افزاییم و کاملا هم می زنیم تا مواد جذب هم شوند. (در این مرحله در صورت تمایل می توانید آب نارنج اضافه کنید.) سپس به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا بپزد.
منبع : برترینها
مطلب قبلی
دستور پخت سالاد ماکارونی مدیترانه ای
مطلب بعدی
وقتی بیشتر از یک ساعت برای آشپزی فرصت ندارید
نظرات
نظر شما در مورد این مطلب چیست؟
ثبت
دیدگاه
پر کردن کلیه فیلدها الزامی میباشد
پر کردن کلیه فیلدها الزامی میباشد
پر کردن کلیه فیلدها الزامی میباشد
فرمت ایمیل صحیح نیست
مطالب مرتبط
کتلت مرغ
آش بلغور نیشابور
فیله مرغ استریپس
ته چین قارچ و اسفناج
تهچین گوشت و بادمجان
تهچین بادمجان
تهچین مرغ قالبی
آش دندونی با بلغور گندم
دال عدس جنوبی با گوشت
قیمه یزدی
اخبار
سیاسی
اقتصادی
اجتماعی
بین الملل
ورزشی
حوادث
گوناگون
سلامت
فناوری
موبایل
تبلت
لپ تاپ
کامپیوتر
نرم افزار
گجت
هوش مصنوعی
اینترنت و شبکه
تحول دیجیتال
گیمینگ
سبک زندگی
کار و زندگی
تناسب و زیبایی
دکوراسیون
موفقیت
مد و لباس
آشپزی
دسر و شیرینی
سفره آرایی
خانواده
آشپزی رژیمی
سلامت
بیماری ها و پیشگیری
سلامت روان
سلامت دهان و دندان
تغذیه و سلامت
ورزش و سلامت
پوست،مو،زیبایی
سلامت خانواده
داروهای گیاهی و طب سنتی
مذهبی
مهدویت
پاسخ به شبهات
احادیث و روایات
ادعیه و زیارات
آموزه های اخلاقی
سیره معصومین(ع)
در محضر قرآن
سرگرمی
فال و طالع بینی
مطالب طنز
معما و تست هوش
حکایت و داستان
ضرب المثل
بازی های محلی
تصاویر دیدنی