ابتدا براي تهيهی شربت، آب و شكر را با هم مخلوط كرده و روي حرارت ملايم بگذاريد تا شكر كاملاً حل شود. دانههاي هل را نيز داخل شربت انداخته و بعد از جوشيدن و قوام آمدن زير شربت را خاموش كرده و اجازه دهيد كاملاً خنك شود. قبل از استفاده چوب دارچين يا دانههاي هل را از شربت خارج كنيد.سفیدهی تخممرغ را با چنگال کمی بزنید تا از لختگی خارج شود و بعد تمام مواد میانی را با هم مخلوط كنيد تا به صورت خمير چسبناكي درآيد و مواد را کنار بگذارید. اگر از رشتههای کادایف منجمد استفاده میکنید حتماً از یک شب قبل آنها را در یخچال قرار دهید تا از حالت انجماد خارج شوند. رشتههای کادایف را به تدریج و با حوصله در کاسهی مناسبی ریشریش کنید تا رشتهها از هم جدا شده و هوادهی شوند. همزمان با اینکار روغن مایع را به تدریج به خورد رشتهها بدهید تا چرب شوند. در اين مرحله بايد از ظرفي با گنجايش كافي استفاده كنيد، چون حجم رشتهها بيشتر خواهد شد. اینکار کمی زمانگیر است ولی در تردی و کیفیت باقلوا تاثیر زیادی دارد. هنگام انجام اين كار رشتههاي خيلي چسبيده و يا تكههاي احتمالي خميري موجود در رشتهها را خارج كنيد. نیمی از رشتههای آماده و چرب شده را کف قالب گرد 25 سانتیمتری که چرب کردهاید کاملاً فشرده کنید. بهتر است به وسیلهي رشتهها کمی دیواره دور قالب ایجاد کنید تا مواد میانی را پوشش داده و باعث اتصال دو لایهی رشتهها شوند. مواد میانی آماده را روی رشتهها پخش کرده و فشرده کنید. نصف دیگر رشتهها را نیز روی مواد میانی پخش کرده و محکم فشار دهید.كره را روي حرارت ملايم ذوب و داغ كنيد اما مراقب باشيد نسوزد. كرهي داغ را با قاشق روي باقلوا داده و باقلوا را به مدت 45 دقیقه در فر از پیش گرم شده با دمای 180 درجهی سانتيگراد بپزید. اگر فر شما گازی است بعد از 45 دقیقه باقلوا را از فر خارج کرده و برگردانید و مجدداً یک ربع دیگر در فر قرار دهید تا سمت دیگر آن نیز طلایی شود. ولی اگر فر شما برقی است میتوانید از گریل برای طلایی شدن روی باقلوا استفاده کنید.
باقلوای آماده را از فر خارج کرده و در حالي كه داغ است شربت کاملاً خنک را روی باقلوای داغ ریخته و روی آن را با دستمال حولهای یا دمکنی بپوشانید و اجازه دهید حداقل یک ساعت بماند. بعد از این مدت باقلوا را در ظرف سرو دلخواه برگردانده و برشهاي دلخواه زده و با پودر پسته تزئین کنید.
نکته:
1- این دستور 550 گرم کربوهیدرات، 80 گرم پروتئین، 340 گرم چربی و 5580 کیلوکالری انرژی دارد.
2- كادايف نوعي رشتهي نرم و نازك ميباشد كه در واقع از رشته كردن خمير فيلو(خمير باقلوا) تهيه ميشود و ميتوان آن را در فريز نيز نگهداري كرد. كادايف در تهيهي شيرينيها و دسرهاي تركي و عربي كاربرد گستردهاي دارد.
3- در مواد میانی میتوانید از بادام ریز خرد شده یا پسته یا مخلوطی از آجیلها استفاده کنید.
4- اگر اين باقلوا را براي عيد تهيه ميكنيد، بهتر است آن را در قالب مستطيل 15 در 20 سانتيمتري يا قالب مربع 22 سانتيمتري تهيه كرده و بعد از آماده شدن برش هاي مربع يا مستطيل كوچك زده و در كپسولهاي كاغذي سرو كنيد.
5- براي سرو تك نفره ميتوانيد از قالب مافين نيز استفاده كنيد. مراحل كار مشابه است ولي ديگر نيازي به برگرداندن باقلواها نخواهيد داشت.
6- اين باقلوا را مي توانيد به صورت قالبي(مشابه عكس) براي مناسبتهايي مثل رمضان نيز سرو كنيد كه دسر مناسبي براي اين ايام ميباشد. در اين صورت بهتر است بعد از پخت رشتهها در فر، سمتی را که بیشتر طلایی شده است به سمت کف قالب قرار دهید و بعد شربت را روي آن بريزد. دلیل اینکه سمت طلاییتر باقلوا در کف قالب قرار میگیرد این است که موقع برگرداندن، باقلوا در ظرف سرو ظاهر زیباتری داشته باشد.
7- ادويههای مورد استفاده در باقلوا را میتوانید بسته به ذائقه خود تنظیم کنید.
8- اگر ميخواهيد باقلوا تردتر بماند آن را دم نكنيد. همچنين موقع ريختن شربت آن را در حدي بريزيد كه تا لبهي باقلوا برسد ولي روي آن را نپوشاند. در اين صورت پوستهي باقلوا تردتر ميماند.
9- نيازي به استفاده از قالب تفلون نيست. اين باقلوا را ميتوانيد روي شعله بسيار ملايم گاز نيز تهيه كنيد كه بهتر است از شعله پخش كن استفاده كنيد. زمان پخت در اين حالت كوتاهتر خواهد بود.
10- رشتهها را به خوبي و محكم در قالب فشرده كنيد. اين كار در انسجام باقلوا بعد از پخت و موقع برش زدن بسيار مهم است.