درباره
تماس
همه مطالب
خانه
سبک زندگی
دسر و شیرینی
نان رز عسلی
بازدید:
719
دسر و شیرینی
صادقی
این نان یکی از خوشمزه ترین نانهایی است که همیشه می پزم چون پسر کوچولوم خیلی خیلی دوست داره . این نان برای صبحانه یا عصرانه بچه ها بسیار مفید است . می تونید با این دستور نانهای عروسکی باب میل بچه ها درست کنید . من در زیر دستور این نان را گذاشتم و فرمهای مختلفی که می تونید به نان شکل بدید را هم براتون می گذارم من با این دستور نان عسلی با مغز شکلات ، نان گل عسلی ، نان حلزونی عسلی، درست کردم که دستور تهیه خمیر در همه نانها یکسان و فقط شکلشون متفاوت است .
مواد لازم برای تهیه خمیر:
آرد ۳۳۰ تا ۳۵۰ گرم ( مقدار آرد تقریبی است)
عسل ۱۰۰ گرم
خمیر مایه ۱ قاشق مربا خوری
شیر ولرم ۳/۴ پیمانه
کره آب شده سرد ۳۰ گرم
شکر ۱ قاشق غذاخوری
تخم مرغ ۱ عدد
نمک ۱ قاشق چایخوری
مواد لازم برای رومال کردن :
زرده تخم مرغ ۱ عدد
شیر ۱ قاشق غذا خوری
عسل ۲ قاشق غذا خوری
کره ۱ قاشق غذاخوری
پودر پسته و تخم خرفه به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا خمیر مایه و شیر ولرم و شکر را با هم خوب مخلوط کنید و درب ظرف را گذاشته و بگذارید یک جای گرم تا به مدت ۱۰ دقیقه بماند و خمیر مایه عمل بیاد.
بعد توی یک کاسه شیشه ایی بزرگ خمیر مایه عمل آمده را بریزید و به آن عسل و کره ونمک و تخم مرغ هم زده شده را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. حالا آرد را اضافه کنید ،میزان آرد تقریبی است و بسته به نوع و جنس آرد داره بنابراین ۳۰۰ گرم آرد را اضافه کنید و بعد اگه هنوز خمیر به دستتان می چسبید کم کم باز هم آرد اضافه کنید تا حدی که خمیر نرمی داشته باشید و به دستتان نچسبد.
حالا خمیر را از کاسه شیشه ایی در آورده و توی کاسه را چرب کنید و خمیر را توی کاسه قرار دهید و روی خمیر را با پلاستیک فریزر یا یه پارچه تمیز بپوشانید و بگذارید درد دمای آشپزخانه به مدت ۱/۳۰ ساعت یا ۲ ساعت استراحت کند.
بعد از زمان مذکور خمیرتان پف کرده است ، با مشت پف خمیر را بخوابانید و خمیر را روی سطح کارتان قرار بدهید.
فرم دهی خمیر به شکل گل رز:
ابتدا از خمیر به اندازه یک پرتقال بزرگ برداشته و روی سطح کار آنرا باز کنید و خمیر را بوسیله یک چاقوی تیز به صورت یک مستطیل برش بزنید که ابعاد آن ۲۰ در ۴۰ باشد(۴۰*۲۰) باشه.
روی مسطیل را پودر پسته یا تخم خرفه بپاشید و خمیر را از طرف طولش رول کنید . حالا روی رول را با وردنه کمی صاف کنید و چاقو را روی سر رول قرار داده و تا انتهای رول را ببرید تا دو تا بشه بعد این دو رول را مانند مارپیچ دور هم بپیچانید و دو سر آنرا بهم فشار دهید تا باز نشود .
بعد یک سر این مارپیچ بزرگ را نگه داشته و بقیه خمیر مارپیچ را دور آن بپیچانید ( مانند مدل حلزونی )
حالا فر را روی ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کنید . و کف سینی فرتان را با کاغذ روغنی بپوشانید .
برای رومال کردن خمیر
برای رومال کردن خمیر ها زرده تخم مرغ را با شیر خوب هم بزنید . خمیر های شکل گرفته را توی سینی چیده و با زرده تخم مرغ و شیر رومال کنید و روی آنها را کمی تخم خرفه یا پودر پسته بپاشید و بگذارید درون فر تا به مدت ۳۰ دقیقه یا تا زمانی که زیر نانها کمی تغییر رنگ دهد بپزد و برای خوش رنگ شده هم می توانید به مدت ۵ دقیقه گریل بالای فر را روشن کرده تا روی نانها برشته شود.
بعد از پخت هم در صورت تمایل ۲ قاشق عسل را با ۱ قاشق کره روی حرارت گرم کنید و روی نانها بمالید .( البته اختیاری است ).
منبع:آشپز ایرانی
مطلب قبلی
تزیین ژله به شکل لیوان نوشابه پُر از یخ
مطلب بعدی
با بیسکویت های کرمدار یک دسر خوش طعم درست کنید
نظرات
نظر شما در مورد این مطلب چیست؟
ثبت
دیدگاه
پر کردن کلیه فیلدها الزامی میباشد
پر کردن کلیه فیلدها الزامی میباشد
پر کردن کلیه فیلدها الزامی میباشد
فرمت ایمیل صحیح نیست
مطالب مرتبط
داچ بیبی
کیک سیب خیس
کوکی اوتمیل
مافین شکلاتی
چیز کرامبل سیب
دونات خونگی
چیز کیک شکلاتی
کیک شکلاتی ماتیلدا
کیک کره ای موزی
کیک رولت موکا
اخبار
سیاسی
اقتصادی
اجتماعی
بین الملل
ورزشی
حوادث
گوناگون
سلامت
فناوری
موبایل
تبلت
لپ تاپ
کامپیوتر
نرم افزار
گجت
هوش مصنوعی
اینترنت و شبکه
تحول دیجیتال
گیمینگ
سبک زندگی
کار و زندگی
تناسب و زیبایی
دکوراسیون
موفقیت
مد و لباس
آشپزی
دسر و شیرینی
سفره آرایی
خانواده
آشپزی رژیمی
سلامت
بیماری ها و پیشگیری
سلامت روان
سلامت دهان و دندان
تغذیه و سلامت
ورزش و سلامت
پوست،مو،زیبایی
سلامت خانواده
داروهای گیاهی و طب سنتی
مذهبی
مهدویت
پاسخ به شبهات
احادیث و روایات
ادعیه و زیارات
آموزه های اخلاقی
سیره معصومین(ع)
در محضر قرآن
سرگرمی
فال و طالع بینی
مطالب طنز
معما و تست هوش
حکایت و داستان
ضرب المثل
بازی های محلی
تصاویر دیدنی