باقلوای استانبولی

شیرینی مورد علاقه همگان

صندلی خودرو

مواد لازم:

خمير يوفكا................................ يك بسته
كره ........................................ به مقدار لازم
بادام ، گردو يا پسته...................به مقدار لازم
شكر......................................2 لیوان
آبليمو ي تازه .......................... 2 تا 3 قاشق سوپ خوری
گلاب .................................... 1 استکان
آب....................................... 1 و نیم لیوان
هل...................................... در صورت دلخواه مقداری


طرز تهیه:

همانطور كه در عكس ميبينيد ورقه هاي خمير يوفكا كاملا برشته و از هم جدا هستند ، و همين فرق بين باقلواي ايران و تركيه است . واين به علت ميزان زياد كره ميباشد كه بين ورقه ها داده شده.
كف يك ظرف پيركس را چرب كنيد (با كره ي نرم يا روغن مايع ) الان خمير یوفكا در اندازه هاي متفاوت هست ، همه دايره هستند . ميتوانيد يك پيركس گرد اندازه ي يوفكايي كه خريده ايد انتخاب كنيد كه نياز به بريدن و اندازه كردن خمير هم نباشد . يك ورقه داخل ظرف بياندازيد . سطح روي ورقه را با قلم مو و كره ي نرم ، چرب كنيد ، باز يك ورقه ي ديگر بياندازيد . و چرب كنيد . اينكار را تا ده ورق ميتوانيد تكرار كنيد . به نظر من ٨ ورق كافيست . بعد بادام پوست گرفته ي چرخ كرده . يا گردوي خرد شده ، يا پسته ي چرخ شده روي ورقه ها بريزيد . اگر يك لايه بادام و يك لايه پسته بريزيد ، باقلوا دو رنگ ميشود . حالا يك ورقه ي يوفكا روي بادام بگذاريد و با دست به صورت يكنواخت همه جا را كمي فشار دهيد . بعد سطح يوفكا را با كره ي نرم چرب كنيد . واينكار را تا هفت لايه ي ديگر يوفكا تكرار كنيد . چرب كردن فراموش نشود . آخرين ورقه را كه گذاشتيد ، با يك چاقوي نازك تيز ، به صورت لوزي يا چهار گوش ، برش بزنيد . كمي كره آب كنيد و روي باقلوا داغ داغ بريزيد و در فر ١٨٠ درجه تا طلايي شدن بپزيد .
در اين فاصله شهد درست كنيد . دو ليوان شكر و يك ليوان و نيم آب را بجوشانيد تا قوام آيد . دو يا سه قاشق سوپخوري آبليمو و يك استكان گلاب اضافه كنيد . اگر طعم هل را دوست داريد ، هم به شربت ، هم به مواد داخل باقلوا ميتوانيد هل بزنيد .
نکته: اضافه كردن شربت يك قانون دارد ، شربت داغ به باقلواي سرد و شربت سرد به باقلواي داغ . قانون را رعايت كنيد . روي باقلوا را باپسته تزيين كنيد .
نوش جان


گردآوری: تحریریه نیمکد


مطلب قبلیپارفه توت فرنگی و چیز کیک
مطلب بعدیکیک نارگیل با رویه نارگیل تست شده
نظرات
نظر شما در مورد این مطلب چیست؟
ثبت دیدگاه