زرشک پلو با اکبر جوجه

غذای شمالی بسیار لذیذ و پر طرفدار
بازسازی ظروف تفلون

مواد لازم:

سینه و ران جوجه ............................................. یک عدد
پیاز .............................................................. یک عدد بزرگ
هویج ............................................................ یک عدد بزرگ
ساقه کرفس ................................................... ۴ عدد
رب گوجه فرنگی ............................................... یک قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده .............................................. یک فنجان
روغن برای سرخ کردن ....................................... به میزان زیاد
لیموی تازه ...................................................... یک عدد
آلوی بخارا و آلوی ترش ...................................... به میزان لازم
نمک و فلفل ................................................... به میزان لازم
برنج ............................................................ برای هر نفر یک پیمانه
زرشک ......................................................... یک پیمانه
خلال بادام و خلال پسته .................................... یک فنجان
برنج زعفرانی ................................................. به میزان لازم


طرز تهیه:

در ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده و هویج و کرفس را هم نگینی خرد میکنیم پیاز را عسلی میکنیم و بعد هویج و کرفس را اضافه میکنیم. وقتی کمی سرخ شد رب را اضافه میکنیم و بعد مرغ را اضافه میکنیم و نمک و فلفل میریزم و یک فنجان زعفران اضافه کرده و یک لیوان آب داغ میریزیم و آلوی خیسانده را هم داخلش میریزیم میگذاریم تا به مدت نیم ساعت بپزه بعد از نیم ساعت مرغ را از قابلمه خارج کرده و شعله را کم میکنیم تا آلوها بپزند. در داخل یک ظرف روحی یا آلومینیومی با ضخامت بالا روغن فراوان ریخته تا مرغ داخلش شناور شود. وقتی روغن کمی گرم شد مرغ را داخل روغن گذاشته و در ظرف را گذاشته تا با شعله خیلی کم جوجه با روغن بپزه (نکته مهم اینجاست که در ظرف حتما باید محکم بسته شده باشه تا جوجه خوب بپزه و نکته دیگه اینه که روغن را در ابتدا نباید زیاد گرم کنیم در غیر این صورت وقتی جوجه رو به روغن اضافه میکنیم زود میسوزد و باعث میشود جوجه کامل نپزه) در حین پخت باید جوجه را پشت و رو کنیم تا نسوزد. مدت زمان پخت برای جوجه در روغن نیم ساعت تا چهل و پنج دقیقه هست بعد ازینکه پخت از روغن خارج کرده و روش لیموی تازه میریزیم.
با روش پخت اولیه در سبزیجات بوی ضخم گوشت که در بیشتر رستورانهای اکبر جوجه به این موضوع توجه نمیکنند از بین میره و طعم بهتری پیدا میکنه .در این فاصله برنج را دم میکنیم و روش زرشک سرخ شده و خلال بادام و پسته خیسانده شده و برنج زعفرانی را اضافه میکنیم و در یک ظرف دیگر مخلوط آلو و سبزیجات پخته را میریزیم (نکته مهم برای خورش آلوی مرغ جا افتادن اون هست و نشونه جا افتادنش به روغن افتادن خورش در انتهای پخت هست و مرغ را روی برنج قرار میدیم. اگر دوست نداشتید با زرشک پلو سرو کنید میتوانید برنج ساده را در دیس بکشید و در یک دیس دیگه مرغ را بکشید و رویش مقداری روغنی که مرغ باهاش سرخ شده بریزید. اگر روغنتون خوراکی هست این کار را بکنید و آلو را یا در کنار مرغ یا روی مرغ سرو کنید.
نوش جان


گردآوری: تحریریه

صندلی خودرو
مطلب قبلیذرت های رنگی در ایران
مطلب بعدیخورشت داوود پاشا
نظرات
نظر شما در مورد این مطلب چیست؟
ثبت دیدگاه