شیرینی کاک (یوخه)

شیرینی مخصوص عید نوروز استان فارس

صندلی خودرو

مواد لازم برای 10 نفر:

آرد .............................................. ۳۰۰ گرم
آب ولرم ........................................ ۵۰ میلی لیتر
روغن محلی (حیوانی) یا روغن جامد........ ۵۰ گرم
مایه خمیر فوری ............................... ۱ قاشق چای خوری
تخم مرغ ....................................... ۱ عدد
نمک ............................................ ۱/۲ قاشق چای خوری
پودر قند ...................................... ۱۶۰ گرم
پودر هل ...................................... ۱ قاشق چای خوری
پودر بادام ..................................... ۱/۲ پیمانه


طرز تهیه:

۱- ابتدا مایه خمیر را با یک قاشق سوپخوری پودر قند و 50 میلی لیتر آب ولرم در ظرفی مخلوط کنید و سپس در ظرف را بگذارید تا 10 دقیقه بماند و پف کند.
۲- روغن را آب (ذوب) کنید و در ظرف دیگری بریزید تا کمی خنک شود. آنگاه تخم مرغ را شکسته و نیمی از آن را همراه نمک در لیوان کمی هم زنید و به روغن اضافه کنید
۳- مایه خمیر آماده شده را کم کم به مخلوط روغن و تخم مرغ بیفزایید و به همزدن ادامه دهید.
۴- آرد را اضافه کنید و آنقدر هم زنید که خمیر لطیف و یکدست و بدون چسبندگی به دست آید. خمیر را 10 تا 15 دقیقه ورز دهید. سپس روی آن را بپوشانید و حدود 2 ساعت استراحت دهید.
۵- اگر خمیر شل بود، می‌توانید کمی آرد برای تنظیم سفتی آن اضافه کنید.
۶- خمیر آماده را لوله کرده و به اندازه های یکسان چانه کنید و چانه ها را با وردنه باز کنید و با وردنه‌ای ظریفتر نازکشان کنید. سپس ورقه‌های نازک خمیر را یک ماهیتابه بزرگ انداخته و هر دو طرف آن را روی گاز بپزید.
۷- پیش از آنکه خنک شوند، روی تخته کار پهن کنید و روی آن مایه بادام (مخلوط هل، پودر قند و پودر بادام) بپاشید. سپس ورقه را با دقت لوله کنید. روی آن را با فشار مناسب وردنه بکشید.

۸- در پایان با فاصله های 3 سانتی متری و به شکل اریب ببرید. کاک را در ظرف در بسته نگهداری کنید
شیرین کام باشید


گردآوری: تحریریه


مطلب قبلیپنکیک شکلات و دارچین
مطلب بعدیخاگینه بروجردی
نظرات
نظر شما در مورد این مطلب چیست؟
ثبت دیدگاه