خیارشور خانگی
▫️خیار قلمی ........................ 2 کیلو ▫️نمک .............................. 1 لیوان ▫️برگ کرفس ....................... 200 گرم ▫️شوید .............................. 200 گرم ▫️فلفل سبز تند ...................... 5 عدد ▫️ترخون ........................... 300 گرم ▫️سیر............................... 1 بوته ▫️تخم گشنیز......................... 1 قاشق چایخوری ▫️آب و سرکه ...................... به مقدار لازم
خیارها و سبزی ها را با آب سرد بشوئید و خوب خشک کنید تا کپک نزنند. در ظرفی آب ، سرکه و نمک را به جوش اورید ( مقدار سرکه نصف آب است ) سپس از روی حرارت برداشته و بگذارید خنک شود. درون شیشه ای تمیز مخلوطی از برگ کرفس خرد شده ، شوید ، فلفل سبز ، سیر ، تخم گشنیز و ترخون بهمراه خیارها بریزید سپس محلول اب و سرکه را روی مواد بریزید تا کاملا سطح خیارها با ان پوشیده شود سپس در شیشه را محکم ببندید و در دمای محیط به مدت 1 هفته قرار دهید ، پس از این مدت خیارشورهای اماده شده را درون یخچال بگذارید. ⚫️نکته🔻🚦 برای اینکه رنگ خیارشور تغییر نکند و سبز بماند در این یک هفته ان را در محیطی که سایه دارد قرار دهید و برعکس برای روشن شدن رنگ خیارشور ان را در نزدیکی پنجره یا محیطی که نور خورشید میتابد قرار دهید. ⚫️نکته🔻🚦 دمای آب و سرکه ای که روی خیار شور میریزید بسیار مهم است ، این آب باید گرم باشد یعنی وقتی انگشت خود را درون اب نمک میزنید گرمای ان را احساس کنید ؛ بهتر است از سنگ نمک بجای نمک معمولی استفاده کنید. مقدار نمک بستگی به خودتان دارد اما به طور معمول برای هر 15 لیوان آب 1 لیوان نمک مناسب میباشد ، برای ترد شدن خیار شور میتوانید از تکه کوچکی زاج سفید درون خیار شور استفاده کنید.