نان خرمایی

مناسب برای روضه و مجالس عزاداری



صندلی خودرو

مواد لازم برای خمیر :

▫️شیر ولرم 1 پ
▫️آب یک سوم پیمانه
▫️خمیر مایه فوری 1 ق غ
▫️شکر 6 ق غ
▫️کره 50 گرم
▫️تخم مرغ 2عدد(یکی از زرده ها برای رومال)
▫️نمک یک پنس
▫️آرد 500 گرم



مواد لازم برای داخل نان:

▫️خرما 
▫️گردو 
▫️کنجد
▫️زنجبیل 
▫️دارچین 
▫️هل



طرز تهیه:

🔸خمیر مایه رو با دو قاشق از شکر و آب ولرم مخلوط میکنیم و در ظرف رو می بندیم و کنار میزاریم تا عمل بیاد(ده دقیقه کافیه)

🔸شیر ولرم،کره ذوب شده و خنک شده،دو تا سفیده و یک عدد زرده،بقیه شکر و نمک رو مخلوط میکنیم،خمیر مایه عمل اومده رو میریزیم و آرد الک شده رو کم کم اضافه میکنیم.

🔸 آرد رو در چند مرحله اضافه میکنیم، ورز میدیم تا خمیر نرم و یکدستی بدست بیاد(ممکنه همه ی آرد نیاز نباشه تا زمانی اضافه کنید که به دست نچسبه)خمیر را داخل ظرف در بسته مدت یک ساعت و نیم استراحت میدیم تا حجمش دو برابر بشه.

🔸 در این فاصله هسته خرما رو جدا میکنیم و خرما رو روی حرارت با کمی آب بصورت خمیر در میاریم ،گردو رو با گوشت کوب له میکنیم همراه با کنجد،هل،زنجبیل و دارچین رو بهش اضافه میکنیم.

🔸بعداز استراحت خمیر رو دوباره چندثانیه ورز میدیم .
خمیر رو به چونه های 50 گرمی تقسیم و با وردنه باز کرده و از مواد میانی داخلش ریختم و لبه هاشو جمع کردم و توی سینی فر چیدم و روشو پوشوندم.
فر رو روشن میکنیم و یه کاسه أب جوش داخلش میزاریم و 20 دقیقه به نون ها استراحت میدیم و روشونو زرده تخم مرغ و زعفرون می مالیم.

🔸 نون ها رو توی فر 180 درجه طبقه وسط به مدت 20 دقیقه قرار بدین (البته بستگی به دمای فرتون داره روش که طلایی شد در بیارین)




مطلب قبلیشیرینی پرتقالی 2
مطلب بعدیژله خال خالی
نظرات
نظر شما در مورد این مطلب چیست؟
ثبت دیدگاه