باقالاقاتق یکی از غذاهای پرطرفدار گیلانیهاست. طعم خاص این غذا حال و هوای شمال را براتون زنده میکند. امکان نداره باقالاقاتق بخورید و دلتون یک سفر به شمال و گیلان نخواهد. خیالتون راحت باشه که باقالاقاتق رژیمی هست و به خاطر سبزیجاتش به شدت برای سلامتی مفید.
روغن زیتون: ۲ قاشق سوپ خوری
لوبیای باقالاقاتوق تازه: ۲۵۰ گرم
شوید تازه خرد شده: ۳۰ گرم
سیر خرد شده: ۲ حبه
نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
آب: ۲ پیمانه
تخم مرغ: ۱ عدد
ابتدا لوبیاهای مخصوص باقالاقاتوق را از شب قبل خیس کنید و پوست آن را بگیرید. سپس روغن زیتون را توی قابلمه بریزید. باقالا را کمی تفت دهید سپس زردچوبه و شوید تازه خرد شده و یا شوید خشک و سیر خرد شده را اضافه کنید. حالا آب و نمک را اضافه کنید و هم بزنید. درب قابلمه را بگذارید تا جوش بیاید، سپس وقتی کمی لعاب انداخت تخم مرغ را اضافه کنید. با حرارت کم به مدت ۱۰ دقیقه اجازه دهید تا تخم مرغ بپزد.
نکته: این غذا خیلی زود آماده میشود و اگر دیر تخم مرغ را بریزید لوبیاهای باقالاقاتوق له می شود که جلوه خوبی ندارد.
نوش جان