کاچی

خوشمزه و مقوی

صندلی خودرو

مواد لازم برای 6 تا 8 نفر:

آرد گندم ........................... 1 پیمانه
آب ................................... 3 پیمانه
کره................................... 200 گرم
گلاب................................. نصف پیمانه
زعفران ساییده ...................1 قاشق چایخوری
شکر ................................ 2 پیمانه
خلال بادام ..........................1 قاشق غذاخوری
خلال پسته و بادام ................ برای تزیین


طرز تهیه:

برای تهیه کاچی ابتدا شکر را همراه با آب بر روی حرارت ملایم میگذاریم تا شکر آب شده و مواد کمی غلیظ شوند.در آخر گلاب را اضافه کرده و از روی حرارت بر میداریم تا عطر گلاب از بین نرود. غلظت این ماده باید مانند شهد مربا باشد.
در ظرفی دیگر آرد را در کره کمی تفت میدهیم تا خامی آرد از بین رفته و آرد کمی قهوه ای شود.
شیره بدست آمده در مرحله اول را به آرد اضافه کرده و به مدت 15 دقیقه کامل و سریع هم میزنیم. سپس خلال بادام و زعفران را اضافه کرده کمی هم زده تا مواد مخلوط شوند.
در این مرحله کاچی باید جا بیفتد یا به قول قدیمیا دم بکشد . یک پارچه به عنوان دم کنی در قابلمه گذاشته و روی حرارت بسیار بسیار کم و ترجیحا بر روی شعله پخش کن کاجی را به مدت 40 دقیقه دم کنید. و پس از آماده شدن در ظرف مناسب کشیده و با کمی خلال و یا کمی پودر دارچین آن را تزیین نمایید.
چند نکته:
اگر کاچی شما سفت بود کمی آب به آن اضافه کنید . غلظت کاچی باید مانند ماست چکیده باشد.
در دستور سنتی کاچی از نبات به جای شکر و از روغن حیوانی به جای کره استفاده میشود.
در بعضی از نقاط کشور از دو عدد تخم مرغ هم در کاچی استفاده میکنند.
نوش جان


گردآوری: تحریریه نیمکد


مطلب قبلیبوفی هویج و نارگیل
مطلب بعدیقهوه ترک
نظرات
نظر شما در مورد این مطلب چیست؟
ثبت دیدگاه