ساوارین یه نوع شیرینی فرانسویه که به نظر من چیزی بین دونات و کیک است. عمولا این شیرینی رو در قالب مخصوص ساوارین که میان تهی هست درست میکنند. قالبهای کوچک تک نفره یا بزرگ. علت میان تهی بودن قالب هم این است که داخلش را با خامه و میوه پر میکنند.
کره ۶۰ گرم
شکر ۳ قاشق چایخوری
پودر مایهخمیر ۱۰ گرم (۱ قاشق سوپخوری)
آب ولرم ۶۰ میلیلیتر (یکچهارم پیمانه)
آرد ۱۸۸ گرم (یکو یکچهارم پیمانه)
تخممرغ همزده ۲ عدد
آب ۲۵۰ میلیلیتر (۱ پیمانه)
شکر ۱۸۰ گرم (۱ پیمانه)
عرق بهار نارنج یا نسترن ۲ قاشق سوپخوری
مارمالاد زردآلو یکدوم پیمانه
عرق بهارنارنج ۲ قاشق سوپخوری
۱-کره و شکر را در ظرف کوچکی بریزید و با همزن برقی بزنید تا صاف و یکدست شود. مایهخمیر و آب را در کاسهٔ کوچکی بریزید، رویش را بپوشانید و ۵ دقیقه کنار بگذارید تا مایهخمیر فعال شود.
۲-آنگاه آرد را در کاسهٔ بزرگی الک کنید، حفرهای در مرکز آن ایجاد نمائید. حالا مایهخمیر ورآمده، مخلوط کره و شکر و تخممرغها را به آن بیفزائید و مخلوط کنید.
۳-سپس خمیر را از اطراف کاسه به طرف مرکز جمع کنید، رویش را بپوشانید و۱ساعت در جای گرم قرار دهید تا حجمش دو برابر شود.
۴-اکنون دوباره خمیر را با دست مخلوط کنید و این بار آن را در قالب چربکردهٔ ساوارین به قطر ۲۴ سانتیمتر بگذارید، رویش را بپوشانید و ۱ ساعت دیگر کنار بگذارید تا قالب از خمیر پر شود.
۵-اکنون ساوارین را به مدت ۵ دقیقه در فر گرمکرده با دمای ۱۹۰ درجهٔ سانتیگراد قرار دهید و بعد دمای فر را به ۱۶۰ درجهٔ سانتیگراد کاهش دهید و ساوارین را ۱۵ دقیقهٔ دیگر بپزید.
۶-حالا آن را روی پنجرهٔ سیمی برگردانید و روی سینی فر قرار دهید و نیمی از شربت داغ را رویش بریزید. همینکه ساوارین خنک شد، آن را در بشقاب زیبائی قرار دهید و باقیماندهٔ شربت را رویش بریزید.
۷-اینک مواد رویه را روی ساوارین بمالید و با مخلوط میوهٔ فصل میل کنید.
آب و شکر را در ظرف کوچکی بریزید و روی حرارت قرار دهید تا شکر حل شود. بعد آن را به مدت ۳ دقیقه بجوشانید، سپس عرق بهارنارنج را بیفزائید و شربت را از روی حرارت بردارید.
مارمالاد را قدری گرم کنید و بعد در صافی بریزید تا یکنواخت شود. سپس مارمالاد را با عرق بهارنارنج رقیق کنید.