حلوا معمولاً برای مراسمهای عزاداری استفاده میشود ولی فوت و فن هایی هم نیز دارد.
راز و رمز های حلوا را برای شما بازگو میکنیم:
1ـ آرد حلوای گندم بهتر است آرد نان سنگک باشد در این صورت حلوا خوشرنگتر و بهتر میشود.
2ـ روغن جامد به تنهایی برای درست کردن حلوا مناسب نیست، چون میبندد و منظره و مزه بدی پیدا میکند. (خصوصاً در زمستان)
3ـ آرد را باید با ملایمت سرخ کنید تا نسوزد چون اگر آرد بسوزد مزهی حلوا تلخ میشود و شکل ظاهری آن نیز یکرنگ و یکدست نمیشو
4ـ با آرد برنج میتوانید حلوا درست کنید که باید آرد کمتر سرخ شود و به آن ترحلوا میگویند.
5ـ آرد حلوا را باید حتماً الک کنید
6ـ موقع مخلوط کردن آرد سرخ شده با شربت باید خیلی مراقب بود و برای این منظور دستکش آشپزخانه بپوشید. تا احتمال پریدن حلوا و سوختن دست کاهش یابد.
7ـ بهتر است از قاشق چوبی برای هم زدن آرد و شربت استفاده کنید.
8ـ زعفران حلوا را باید کاملاً سایید و درشت نباشد چون در حلوا دیده میشود.
9ـ برای صرفهجویی در مصرف زعفران میتوانید مقدار یکدوم لیوان از آب حلوا را کم کنید و گلاب اضافه کنید و به جای یکدوم زعفران نیز از گلرنگ زعفران استفاده کنید.
10ـ برای تزیین روی حلوا میتوانید از ترحلوا که رنگ روشنتری دارد نیز استفاده کنید.
11ـ از کنجد و خشخاش نیز میتوانید برای تزیین روی حلوا استفاده کنید.
12ـ سرخ کردن به اندازهی آرد نکته مهم در پختن حلوا میباشد.