آرد گندم ۲ پیمانه
شیره خرما ۱ پیمانه
آب نصف فنجان
گلاب نصف فنجان
زعفران دم کرده ۱ قاشق چای خوری
پودر هل ۱ قاشق چای خوری
روغن مایع یا کره یا روغن جامد حدود ۱ پیمانه
برای تهیه حلوای شیره خرما در ابتدای کار شهد آن را آماده می کنیم، برای این منظور شیره خرما را به همراه آب، گلاب، زعفران دم کرده و پودر هل درون یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس مخلوط می کنیم. حالا قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و اجازه می دهیم مواد با هم ترکیب و یکدست شوند. توجه داشته باشید شهد جوش نیاید در حد گرم شدن کفایت می کند. در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم.
در این مرحله آرد را درون الک می ریزیم و درون تابه الک می کنیم، سپس آنرا به مدت حدودا ۳۰ دقیقه به آرامی تفت می دهیم تا بوی خامی آن به طور کامل از بین برود. تفت دادن را تا زمانی که آرد کمی تغییر رنگ دهد ادامه می دهیم.
در این مرحله پس از گذشت ۳۰ دقیقه مجددا آرد را درون الک می ریزیم و درون تابه الک می کنیم، سپس روغن مایع را به حلوا اضافه می کنیم. حلوا را به مدت ۵ دقیقه روی حرارت تفت می دهیم تا مواد با هم یکدست شوند.
پس از گذشت این زمان شهد شیره خرما را به تدریج به حلوا اضافه می کنیم، سپس تند تند هم می زنیم تا شهد جذب حلوا شود. پس از اینکه حلوا یکدست شد، آنرا به صورت گهواره ای درون تابه حرکت می دهیم.
پس از اینکه حلوا از دیواره های تابه جدا شد، آنرا از روی حرارت کنار گذاشته و اجازه می دهیم از حرارت آن کمی کاسته شود. در ادامه حلوا را درون ظرف مورد نظرمان می ریزیم، سپس با پودر نارگیل و کنجد تزئین کرده و سرو می کنیم.
نکته: برای کیک آرد را باید قبل از مخلوط کردن مواد باید الک کرد، ولی برای حلوا بعد از تفت دادن نیاز به الک کردن دارد.
نوش جان.