در ابتدای کار فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کرده و اجازه می دهیم به خوبی گرم شود. در ادامه سینی فر را با کاغذ روغنی می پوشانیم و کنار می گذاریم. اگر فر شما برقی است باید حرارت را حدود ۲۰ درجه کمتر، یعنی ۱۶۰ درجه قرار دهید.
پودر قند را به همراه روغن جامد و پودر هل داخل یک کاسه مناسب می ریزیم و با همزن برقی چند دقیقه خوب مخلوط می کنیم تا کرم رنگ شود. در این مرحله آرد و بکینگ پودر را ترکیب کرده و به صورت کنترل شده روی مواد داخل کاسه الک می کنیم. در همین حین مواد را با لیسک ترکیب می کنیم تا خمیری نرم شکل بگیرد.
پس از اینکه خمیر شکل گرفت، با نوک انگشت آنرا ورز می دهیم تا صاف و یکدست شود. پس از اینکه خمیر کمی چسبندگی داشت، اضافه کردن آرد را متوقف می کنیم. دقت کنید به دلیل اینکه آردها با هم متفاوت هستند، ممکن است کمی بیشتر یا کمتر آرد مصرف شود.
در این مرحله خمیر را به سه قسمت مساوی تقسیم می کنیم، قسمت اول را به صورت ساده کنار می گذاریم. به قسمت دوم زعفران دم کرده اضافه کرده و با نوک انگشت ورز می دهیم تا کاملا زرد شود. به قسمت سوم پودر کاکائو اضافه کرده و با نوک انگشت ورز می دهیم تا رنگش قهوه ای شود. در ادامه به اندازه فندق از خمیر بر می داریم و آنرا به صورت گرد شکل می دهیم، سپس درون سینی فر می چینیم.
تمام سه قسمت خمیر را به همین صورت آماده کرده و درون سینی فر می چینیم. روی هر خمیر با چاقو یک علامت + ایجاد می کنیم و به دلخواه مقداری کنجد، پودر پسته یا تخم خرفه می پاشیم. در این مرحله سینی را درون فر قرار داده و اجازه می دهیم شیرینی ها به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزند. زمانی که اطراف شیرینی ها طلایی شد، می توانیم آنها را از فر خارج کنیم. حالا اجازه می دهیم شیرینی خنک شوند تا بافتشان کمی سفت شود. اگر در زمانی داغی به شیرینی ها دست بزنیم، پودر می شوند. در نهایت شیرینی ها را در ظرف می چینیم و سرو می کنیم.
نوش جان