در ابتدای کار فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن کرده و اجازه می دهیم تا گرم شود. در ادامه کره یا روغن صاف قنادی را در یک کاسه مناسب ریخته و به آن شکر را می افزاییم. برای درست کردن روغن صاف، روغن جامد را درون یک قابلمه مناسب ریخته و روی حرارت بسیار ملایم قرار می دهیم تا ذوب شود، سپس روغن را در یک کاسه مناسب می ریزیم و درون یخچال قرار می دهیم تا خودش را بگیرد. پس از گذشت مدتی از یخچال خارج کرده و اجازه می دهیم به دمای محیط برسد. حالا مخلوط روغن را با دور تند همزن برقی هم می زنیم تا بافت آن پوک و کرمی رنگ شود، سپس وانیل را به همراه پودر هل و روغن مایع به کاسه می افزاییم. حالا با دور تند همزن مجددا به مدت ۲ تا ۳ دقیقه دیگر به خوبی هم می زنیم تا مواد با یکدیگر تلفیق و ترکیب شوند. در ادامه آرد را ۳ مرتبه از الک رد کرده و آرام آرام به کاسه می افزاییم، سپس با لیسک مخلوط می کنیم. زمانی که خمیری نرم و لطیف که از ماسوره قیف به راحتی رد شود بدست آمد، از افزودن آرد خودداری می کنیم. حالا خمیر شیرینی را به دو قسمت مساوی تقسیم کرده و درون دو کاسه جداگانه قرار می دهیم.
در ادامه پودر کاکائو را الک کرده و به یکی از کاسه های حاوی خمیر شیرینی می افزاییم، سپس به خوبی مخلوط می کنیم تا خمیر شکلاتی شود. حالا سینی فر را با کاغذ روغنی پوشانده و خمیرها را درون دو قیف می ریزیم. حالا خمیرها را با ماسوره ستاره و با فاصله درون سینی فر پایپ می کنیم، سپس روی آنها را با انگشت مرطوب کمی فشار می دهیم تا نوک تیز آنها صاف شود. برای اینکه شیرینی ها جلوه زیباتری به خود بگیرند مقداری تخم خرفه و کنجد روی آنها می پاشیم. در ادامه سینی را طبقه میانی فر گذاشته و اجازه می دهیم شیرینی ها به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه درون فر بمانند تا کاملا پخته شوند. در طی این مدت شیرینی ها را به صورت مداوم چک می کنیم تا تغییر رنگ پیدا نکنند. پس از گذشت این زمان برای اطمینان از پخت شیرینی ها با کمک یک چاقو شیرینی را کمی تکان می دهیم، درصورتی که به راحتی از کاغذ روغنی جدا شد، به این معناست که شیرینی ها کاملا پخته، سپس سینی را از فر خارج می کنیم.
حالا بدون دست زدن به شیرینی ها اجازه می دهیم به مدت یک ساعت در دمای محیط استراحت کنند تا کاملا خنک شوند. توجه داشته باشید بافت این نوع شیرینی ها به گونه ای می باشد که با لمس آنها در هنگام داغ بودن باعث پودر شدن آنها می شود. پس از گذشت این زمان شیرینی ها را با کمک چاقو و آروم از کاغذ روغنی جدا کرده و درون ظرف مورد نظر می چینیم. در نهایت این شیرینی بهشتی های خوشمزه را در کنار یک فنجان چای تازه دم سرو می کنیم.
نوش جان