کیک شیفون شکلاتی مخصوص خامه کشی


بازسازی ظروف تفلون

مواد لازم:

آرد

یک و نیم پیمانه

شیر گرم

نصف پیمانه

تخم مرغ

درشت۴ یا ریز ۵ عدد

شکر

یک پیمانه

روغن

نصف پیمانه

وانیل

یک قاشق مربا خوری

بکینگ پودر

یک و نیم قاشق ‌چایخوری

پودر نسکافه ( به دلخواه)

پودر کاکایو

یک قاشق غذاخوری

۲ تا ۳ قاشق غذا خوری

 



طرز تهیه:

در ابتدا نصف پیمانه شیر گرم را با یک قاشق پودر نسکافه ترکیب کنید و خوب هم بزنید، و در دمای محیط تا قرار دهید، اضافه کردن پودر نسکافه به ذائقه خودتان بستگی دارد، می‌توانید از شیر به تنهایی استفاده کنید. حالا تخم‌مرغ‌ها را که از قبل از یخچال بیرون آورده‌‌اید و به دمای محیط رسیده‌اند را در یک ظرف مناسب ریخته و با همزن دستی خوب هم بزنید تا از لختگی خارج شده و یکدست و پف‌دار شوند.

نکته: حتما تخم‌مرغ‌ها را خوب هم بزنید تا پف کنند و کشدار شوند، این مرحله در پف کیک تاثیر زیادی دارد.

بعد شکر را به تخم‌مرغ‌ها اضافه کنید و مجدد هم بزنید تا مخلوط کرم رنگ و کشدار شود، وانیل را اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا کاملا مواد با هم ترکیب شده و بافت نرمی پیدا کنند. در این مرحله روغن را به ترکیب اضافه کنید و کمی هم بزنید سپس مخلوط شیر و نسکافه یا شیر به تنهایی را هم روی مواد ریخته و با هم مخلوط کنید، کناره‌های ظرف را دورگیری کنید تا خشک نشوند. سپس در ظرف دیگری آرد را الک کنید سپس بکینگ پودر و پودر کاکائو را به آرد اضافه کنید و کاملا با آرد مخلوط کنید و برای این ‌که در آرد گلوله نشود دوباره با هم الک کنید.

نکته: اگر می‌خواهید کیک‌ بیشتر طعم کاکائو داشته باشد می‌توانید از آرد کم کنید و به پودر کاکائو اضافه کنید.

حالا ترکیب آرد و پودر کاکائو را طی ۳ مرحله به مخلوط تخم‌مرغ‌ها اضافه کنید و هم بزنید، بهتر است که آرد را روی مخلوط الک کنید تا بافت یکدستی پیدا کند و همه مواد خوب با هم ترکیب شوند.

نکته: حتما مواد را در یک جهت هم بزنید تا در نهایت کیک بافت سبک و نرمی داشته باشد.

در این مرحله قالب کیک را چرب کنید و کاغذ روغنی بیاندازید، می‌توانید از کاغذ روغنی هم استفاده نکنید، سپس مواد کیک را در قالب بریزید و به آرامی به قالب ۲، ۳ بار ضربه بزنید.

حالا قالب را در فر که ده دقیقه قبل با دمای ۱۸۰ درجه روشن کرده‌اید و کاملا گرم شده قرار دهید و به مدت ۵۰ دقیقه زمان دهید تا کیک کاملا پخته شود، نیم ساعت اول اصلا در فر را باز نکنید.

نکته: اگر از فر دست ساز استفاده می‌کنید، زمان پخت کیک در فر که از یک ربع قبل گرم شده است به مدت یک ساعت است. بعد از ۵۰ دقیقه در فر را باز کنید و یک سیخ چوبی یا چاقو را در کیک فرو کنید اگر مواد کیک به سیخ نچسبید یعنی کیک آماده است و می‌توانید آن را از فر خارج کنید و اجازه دهید تا خنک شود.

بعد از خنک شدن کیک شیفون شکلاتی، آن را به آرامی در ظرف مناسب قرار دهید و به سلیقه خودتان با خامه، گاناش، شکلات صبحانه، شکلات چیپسی، ترافل‌های رنگی و تکه‌های میوه تزئین کنید و سپس سرو کنید.

نوش جان



صندلی خودرو
مطلب قبلیرولت خرما و گردو
مطلب بعدیشیرینی پنجره ای
نظرات
نظر شما در مورد این مطلب چیست؟
ثبت دیدگاه