ابتدا هسته و پوست خرماها را جدا می کنیم. برای این کار خرماها را در یک ظرف می ریزیم و مقداری آب جوش اضافه می کنیم و کمی صبر می کنیم. بعد به راحتی پوست و هسته خرماها را جدا می کنیم. حالا خرماها را به همراه 2 قاشق غذاخوری روغن جامد یا کره ذوب شده روی حرارت ملایم می گذاریم. بعد از اینکه کمی نرم شدند با گوشتکوب می کوبیم تا کاملا نرم و لطیف شود و به صورت خمیری یکدست دربیاید.
سپس دارچین اضافه می کنیم و هم می زنیم. حالا مواد آماده شده را کنار می گذاریم تا خنک شود و چسبندگی آن کم شود. توجه کنید می شود خرما را چرخ هم کرد ولی باید تمام قسمت های داخلی چرخ گوشت را با روغن مایع چرب کنید چون در غیر این صورت خرما داخل دستگاه گیر می کند. در این مرحله آرد را یک در یک تابه روی حرارت ملایم به مدت 30 دقیقه تفت می دهیم و به صورت مرتب هم می زنیم تا خامی آن گرفته شود و کمی تغییر رنگ بدهد. توجه کنید آرد نباید زیادی تغییر رنگ بدهد تا تضاد رنگی اون با خرما خودشو نشان بدهد.
در نهایت آرد تفت داده شده را الک می کنیم و دوباره به تابه برمی گردانیم. حالا روغن جامد اضافه می کنیم و بعدش روغن مایع را به تدریج و تا جایی که غلظت مواد مثل حلوا سفت شود اضافه می کنیم و مخلوط آرد و روغن را به مدت 10 دقیقه و با حرارت ملایم تفت می دهیم.
توجه کنید مقدار گفته شده روغن مایع تقریبی است و باید روغن مایع را به اندازه استفاده کنید.
حالا مواد خرمایی خنک شده را بین دو نایلون چرب به صورت مستطیلی و با ضخامت نیم سانتی متر باز می کنیم. مخلوط آرد و روغن ولرم شده را روی خرما به صورت یکنواخت پهن می کنیم. نیم سانتی متر از حاشیه ها فاصله بگذارید. در این مرحله گردوی نگینی خرد شده را روی مواد می پاشیم و با دست کمی فشار می دهیم تا گردو به آرد بچسبد. حالا به کمک نایلون شروع به رول کردن می کنیم و بعدش رولت را به مدت 7 ساعت در یخچال قرار می دهیم تا منسجم شود و بعد برش می زنیم.
توجه کنید هر چقدر رولت بیشتر در یخچال بماند تمیزتر برش می خورد. برای من 24 عدد رولت 1 سانتی شد. امیدواریم از خوردن این رولت خرمایی خوشمزه و خوش طعم خانگی لذت ببرید.
نکته: خرمای این رولت باید تازه و بدون شیره باشد. بهترین گزینه برای این رولت خرمای دشتستان می باشد. از خرمای بم استفاده نکنید چون در این صورت رولت منسجم نمی شود.
نگهداری رولت خرما: توجه کنید ماندگاری رولت خرما اگر از روغن جامد به جای کره استفاده شود بیشتر است و حتی نیازی به نگهداری رولت ها در یخچال هم نیست. می توانید در ظرف دربسته خارج از یخچال نگهداری کنید.
نوش جان