برای تهیه کیک پرتقال ابتدا فر را روشن می کنیم و روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار می دهیم البته ۱۵ دقیقه زودتر از اینکه مایه کیک آماده شود. شیر، تخم مرغ ها، کره و آب پرتقال را ۲۰ دقیقه جلوتر از داخل یخچال بیرون می آوریم تا به دمای محیط برسند.
بکینگ پودر، بکینگ صودا (می توانید حذف کنید و به جای آن آرد را دو و نیم پیمانه بریزید) و نمک را به آرد اضافه می کنیم و ۲ مرتبه از الک رد می کنیم و کنار می گذاریم. تخم مرغ ها را یکی یکی در پیاله ای می شکنیم و در صورت سالم بودن در کاسه ای می ریزیم.
سپس شکر و رنده پوست پرتقال را به آن می افزاییم و ابتدا ۲ دقیقه با دور کند می زنیم و بعد با دور تند همزن برقی به حدی مواد را هم می زنیم تا حجم آن دو برابر بشود و پف کند و آنوقت سرعت همزن را کم می کنیم و روغن را به مواد اضافه می کنیم.
حالا ۳۰ ثانیه مجددا مواد را هم می زنیم و بعد نیمی از آرد را به مایه اضافه می کینم و تقریبا ۲۰ ثانیه با سرعت کم هم می زنیم تا آرد با مایه مخلوط شود و بعد شیر و آب پرتقال را با هم به مواد می افزاییم و حدودا ۲۰ ثانیه با مواد مخلوط می کنیم.
در آخر باقی آرد را اضافه می کنیم و با لیسک از بالا تا پایین مایه را مخلوط می کنیم که به اصطلاح به آن دورانی می گویند مواد را کاملا مخلوط می کنیم تا یکدست شود. سپس قالب مورد نظر را انتخاب می کنیم و قلمو را در کمی کره می زنیم.
سپس قالب را کاملا چرب می کنیم و کمی آرد داخل آن می پاشیم و مایه کیک را داخل قالب می ریزیم و در طبقه وسط فر قرار می دهیم تا با همان ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت حدودا ۳۰ تا ۵۵ دقیقه بپزد.در ۳۰ دقیقه اول به هیچ عنوان در فر را باز نمی کنیم.
بعد از ۳۰ دقیقه یک خلال را داخل کیک فرو می کنیم و سریع بیرون می آوریم.اگر به خلال از مایع نچسبید یعنی کیک پخته شده است(اگر از مایه به خلال چسبید باید زمان بیشتری بدهیم تا کیک بپزد) و می توانید گریل را روشن کنید تا روی کیک نیز طلایی شود.
پس از اینکه پخت کامل شد، ۱۰ دقیقه به کیک اجازه می دهیم تا داخل فر استراحت کند. در این مدت سس روی کیک را آماده می کنیم.پودر شکر را با آب پرتقال مخلوط می کنیم و با قاشق خوب می زنیم تا کاملا در یکدیگر حل شوند.
می توانیم وانیل یا اسانس پرتقال نیز به این ترکیب اضافه کنیم.بعد از اینکه کیک را از داخل فر بیرون آوردیم، کیک را از قالب جدا می کنیم و اجازه می دهیم تا خنک شود و بعد سس آماده شده را روی آن می ریزیم.
طرز تهیه کرم پرتقالی:
خامه را روی حرارت ملایم قرار بدهید تا باز شود و بعد آب را اضافه کنید و مخلوط کنید تا ترکیب یکدستی به شما بدهد. شکر را به خامه اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا حل شود. بلافاصله آب پرتقال را اضافه کنید و از روی حرارت بردارید. نشاسته ذرت را داخل مواد بریزین و با همزن برقی به اندازه ای بزنید که یکدست شود. کرم ما اماده است.
از این کرم برای تزیین روی کیک می توانید استفاده کنید.
نکته: دقت کنید که این کرم تقریبا سفت میشه اگر دوست داریم کرم رقیق تری داشته باشین میتونین حجم نشاسته رو کم یا حذف کنید.
نکته: در تمام رسپی ها که از آب میوه ها استفاده میشه مقصود آب میوه طبیعی است و میزان شکر بر اساس آب میوه طبیعی گفته میشه.
نوش جان