برای تهیه بستنی زمستونه ابتدا نان میکادو را به قسمتهای کوچک مثلاً مربعهای 5 سانتی برش میدهید. برای آنکه نان میکادو با برش خرد نشود، بهتر است از کاردهای اردهای و دندانهدار استفاده کنید. حالا در ظرفی جدا پودر ژلاتین را با گلاب مخلوط کرده تا کامل یک دست شود.
حالا سفیده تخم مرغ را در کاسهای جدا ریخته و هم میزنیم. طرز تهیه بستنی زمستانی بدون همزن برقی نیز ممکن است اما بهتر است سفیده را با همزن بزنید تا کاملاً کف کند. حالا سرکه، نصف وانیل و پودر قند را اضافه میکنیم و به روش بن ماری روی شعله حرارت میدهیم و در عین حال با همزن دور تند. تا 12 دقیقه هم میزنیم.
(روش بن ماری، شعله غیر مستقیم است. یعنی در یک قابلمه آب ریخته و آن را روی حرارت قرار دهید. قابلمه کوچکتری را روی لبه این قابلمه قرار دهید به طوری که کف آن با آب قابلمه زیری در تماس نباشد.)
در همین حین که مشغول هم زدن هسنید، ترکیب ژلاتین و گلاب را نیز بن ماری میکنید تا ژلاتین کامل حل شود. وقتی 12 دقیقه هم زدن تمام شدن آن را از روی حرارت برداشته و حالا باقی وانیل و ترکیب ژلاتین و گلاب را به آن اضافه میکنید.
حالا خوب این مواد را با هم ترکیب کنید و فقط مواظب باشید در این بخش از طرز تهیه بستنی زمستانی هم زدن باید به قدری باشد که ژلاتین کامل ترکیب شود و نباید ترکیب شل شود زیرا بستنی را خراب میکند.
بعد از این مخلوط را در قیف بریزید و به مقدار دلخواه روی نانهای میکادویی که از قبل برش زدید بریزید و و بعد در یخچال قرار میدهیم. مواد روی نان باید به قدری باشد که روی آن را بگیرد. حدود دو ساعت طول میکشد تا ماده سفت شود. بعد از آن شکلات تختهای و روغن مایع را در کاسهای ریخته و به روش بن ماری آب میکنیم. با قاشق کمی روی بستنیها ریخته تا روکش یکدستی به خود بگیرد و دوباره سی دقیقه در یخچال قرار میدهیم تا خود را بگیرد. این روش طرز تهیه بستنی زمستانی با ژلاتین بود.
نوش جان.