سمنو

خوشمزه و مقوی



صندلی خودرو

مواد لازم:

▪️یک کیلو گندم، 
▪️سه کیلو آرد سنگک

آجیل، به اندازه و نوع  دلخواه
 



طرز تهیه:

🔸1. برای تهیه سمنو باید شیره جوانه گندم را بگیرید. گندم را پس از پاک کردن در ظرف آبی بریزید تا خوب خیس بخورد. معمولا این کار سه یا چهار روز طول می کشد. پس از خیساندن دانه های گندم، آن ها را در پارچه تمیزی بریزید و بپیچید تا دانه های گندم تا سه روز دیگر جوانه بزند.
 
🔸2. در این مدت، گندم ها را در جایی گرم و دور از نور بگذارید و روزی دو سه بار با آب سرد پارچه را نمدار کنید تا جوانه های نقره ای رنگ آن، زودتر قد بکشند. نزدیک به یک هفته زمان لازم است تا گندم برای گرفتن شیره آماده شود.

🔸3. جوانه ها که سر بیرون آورد، آن ها را بشویید و آن قد بکوبید تا به خمیر تغییر شکل دهند، حتی می توانید آن ها را چرخ کنید، سپس این خمیر را در صافی ریخته و شیره آن را بگیرید.
 
🔸4. برای آن که شیره زودتر بیرون بیاید، می توانید مقداری آب روی آن بریزید و خوب مخلوط کنید. سپس از صافی رد کنید طوری که شیره از پوسته گندم درآید. باید دقت کنید گندم خوب نرم شده، شیره آن گرفته شود؛ چون تمام شیرینی سمنو از همین شیره است.
 
🔸5. سپس آرد را داخل قابلمه بریزید و این شیره را به آن اضافه کنید. کمی هم بزنید تا آرد در شیره حل شده، به صورت مایع رقیقی درآید. بعد ظرف را روی شعله بگذارید و دائما هم بزنید تا مایع جوش آمده، کم کم غلیظ شود.

🔸6. مدام سمنو را باید مرتب هم بزنید تا ته نگیرد و مثل حلوا شود. وقتی آب سمنو کشیده شد، آن را کمی تفت دهید و در این مرحله مقداری  آب سرد به سمنو اضافه کنید تا رقیق تر و خوش رنگ تر شود. سمنو را در ظرف ریخته و مدت نیم ساعت در فر یا روی اجاق با حرارت ملایم قرار دهید تا دم بکشند. کمی پسته و بادام به سمنو اضافه کنید و بعد آن را در ظرف های دلخواه بکشید.
 




مطلب قبلیکوکی فوتبال
مطلب بعدیشیرینی شکلاتی قهوه ای
نظرات
نظر شما در مورد این مطلب چیست؟
ثبت دیدگاه