ابتدا قالب مورد نظرمان را با کره یا روغن مایع چرب می کنیم، سپس مقداری آرد درون آن می پاشیم. در ادامه قالب را بر می گردانیم تا آرد اضافی از قالب بیرون بریزد.
نکته: اگر قالب شما دارای شیارهای ریز نیست، نیاز به آرد پاشی نیست. ولی قالب هایی که جزئیات و نقش های ریزی دارند، حتما باید آردپاشی انجام شوند.
فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم و اجازه می دهیم گرم شود، سپس تخم مرغ ها را به همراه وانیل و شکر درون یک کاسه بزرگ می ریزیم و با دور تند همزن به مدت ۵ دقیقه مخلوط می کنیم. پس از حجیم شدن مواد، پنیر را اضافه می کنیم و کمی هم می زنیم تا بافت مواد یکدست شود. در ادامه شیر و روغن مایع را به کاسه افزوده و چند ثانیه مخلوط می کنیم تا با دیگر مواد ترکیب شوند. در این مرحله آرد را با بکینگ پودر، نمک و نشاسته ذرت مخلوط می کنیم، سپس سه مرتبه الک کرده و کم کم به مواد داخل کاسه می افزاییم. در همین حین مواد را با لیسک به آرامی مخلوط می کنیم تا مایه کیک یکدست شود. یک سوم از مایه کیک را درون قالب می ریزیم، سپس مقداری گردو و کشمش به صورت پخش روی آن می ریزیم. در ادامه مجددا یک سوم از مایه کیک را اضافه کرده و روی آن را نیز با گردو کشمش می پوشانیم.
حالا باقیمانده کیک را اضافه می کنیم، سپس قالب را چند بار روی سطح کار می کوبیم تا حباب های موجود در مایه کیک از بین بروند. در ادامه قالب را طبقه وسط فر از قبل گرم شده قرار می دهیم تا کیک به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت بپزد. پس از گذشت این زمان، کیک را با خلال دندان چک می کنیم، در صورتی که به طور کامل پخته بود، آنرا از فر خارج می کنیم. در نهایت کیک را از قالب خارج کرده و پس از خنک شدن به صورت دلخواه برش می زنیم.
نوش جان